Ingezonden persbericht


Perspresentatie Abonnementenprogramma Vredenburg 2006 - 2007

UITNODIGING PERSPRESENTATIE
Abonnementenprogramma 2006 - 2007
op vrijdag 17 maart 2006
in Vredenburg Utrecht

Geachte persrelatie,

Hierbij nodig ik u van harte uit voor de perspresentatie van het Abonnementenprogramma van Vredenburg voor het nieuwe seizoen 2006 - 2007, op vrijdag 17 maart 2006 van 16.30 tot 17.30 uur.

Het is een Abonnementenprogramma geworden waar we trots op zijn. Vorig seizoen zijn we gestart met De Vrijdag van Vredenburg, een gevarieerde concertserie die het resultaat is van een unieke samenwerking tussen TROS, AVRO Klassiek, NPS, Radio4klassiek, het Muziekcentrum van de Omroep en Vredenburg. Komend seizoen beleeft deze vrijdag-serie haar tweede editie, met 35 concerten waarbij Jaap van Zweden regelmatig optreedt als chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie.

Naast De Vrijdag van Vredenburg hebben we nog meer klassieke programma's samengesteld, waaronder een exclusieve serie met liederencycli van Mahler. Ook op het gebied van de niet-klassieke muziek zijn bijzondere concerten geprogrammeerd. Zo staan de drie meest getalenteerde fado-zangeressen van dit moment op het podium. En wat te denken van Anne Sofie von Otter, een van de beroemdste operadiva's ter wereld, die bij ons liederen van ABBA komt vertolken. Of Spinvis, die een suite componeert voor het Metropole Orkest en samen met het orkest de uitvoering verzorgt. Tot slot introduceren we een aantal nieuwe series, waaronder La douce France, waarin het Franse chanson centraal staat. Op de persconferentie hoort u meer nieuws van Vredenburg.

Het programma van de perspresentatie op 17 maart is als volgt: 16.30 uur: welkom door Dick te Winkel, waarnemend directeur van Vredenburg 16.45 uur: programmatoelichting door Joy Arpots, hoofd programmering van Vredenburg 17.00 uur: toelichting op het programma van De Vrijdag van Vredenburg door Jaap van Zweden, chef-dirigent van het Radio Filharmonisch Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Aansluitend is er gelegenheid voor interviews en een hapje en een drankje.

Graag horen we of u aanwezig wilt zijn op 17 maart a.s. Kunt u niet aanwezig zijn bij de perspresentatie, maar wilt u wel de nieuwe Abonnementenbrochure 2006 - 2007 ontvangen? Mail ons dan uw postadres en we sturen u het programma en aanvullende persinformatie toe.

Noot voor de redactie /