Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 048

datum: 15 maart 2006

Gemeente Amersfoort blij met vestiging Smink Hoevelaken in De Wieken

Op 17 maart opent Smink Hoevelaken V.O.F. takel, berging en autotransport het nieuwe pand in De Wieken. De opening wordt bijgewoond door mevrouw K.M.H. Peijs, minister van Verkeer en Waterstaat, en de heer H. Brink, wethouder Economische Zaken en

loco-burgemeester. "Als gemeente Amersfoort zijn wij blij dat Smink bij het zoeken naar een grotere locatie het opnieuw gevonden heeft in Amersfoort", aldus de heer Brink.

Smink Hoevelaken is opricht in 1986. Door de groei van het bedrijf werd de locatie aan de Nijkerkerstraat te klein. Smink groeide van tien werknemers in 1997 tot bijna veertig in 2006. Twintig wagens zorgen voor de bergings- en transportwerkzaamheden. "Onze werkzaamheden zijn regionaal georiënteerd. De ligging van ons nieuwe pand in De Wieken, zo vlak bij knooppunt Hoevelaken, is ideaal. Doordat we dichtbij de snelwegen A1 en A28 zitten, zijn we snel ter plaatse en kunnen we onze aanrijtijden waarborgen," zegt Frans Smink, mededirecteur van Smink.

Het takel, berging en autotransportbedrijf heeft de ANWB, verzekeringsmaatschappijen, alarmcentrales, autobedrijven en importeurs, politie en justitie als klant.

Gevarieerde vestigingsmogelijkheden voor moderne ondernemers Bedrijventerrein De Wieken is het gebied ten oosten van het knooppunt Hoevelaken en grenst aan de ene kant aan de A28 en aan de andere kant aan de A1. Ongeveer 40 ha. wordt uitgegeven aan bedrijven. De Wieken is een gemengd bedrijventerrein, een aantrekkelijke locatie voor 'modern-functionele' bedrijven. Het gaat om bedrijven die relatief weinig kantoorruimte nodig hebben.

---- --