Ingezonden persbericht


Persbericht 0607

'Van hier tot aan de einder'

Foto's van Jan Buitendijk in Biesboschcentrum Dordrecht

Dordrecht, 16 maart 2006

Van 17 maart tot en met 028 mei 2006 zijn in Biesboschcentrum Dordrecht prachtige foto's te zien, gemaakt door Jan Buitendijk uit Hendrik Ido Ambacht.

Buitendijk (1940) is scheepswerktuigbouwkundige en had een eigen bedrijf. Hij stopte enkele jaren geleden met het werk in de scheepsbouw en nam zijn hobby fotografie, die door drukke werkzaamheden wat op de achtergrond was geraakt, weer op.

De foto's in de expositie tonen bomen in de Biesbosch en de Biesboschpolders. Vooral in de vroege ochtend en avond is Buitendijk met zijn camera in de polders te vinden, want dan heerst daar de rust die je in zijn foto's terugziet.

Buitendijk wordt geboeid door de strakke horizontale en verticale lijnen in het landschap. Om dit in beelden vast te leggen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarin hij zoekt naar de juiste kleurencombinaties en vormen. Als autodidact ontwikkelde Buitendijk een visie en techniek die kenmerkend is voor zijn werk.

De fototentoonstelling 'Van hier tot aan de einder' is te zien van 17 maart tot en met mei in Biesboschcentrum Dordrecht, Baanhoekweg 53, Dordrecht. Tel. 078 630 53 53, info@biesbosch.org. Het Biesboschcentrum is open dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur, vanaf mei ook op maandag.



Ingezonden persbericht