Llink

Rotterdam, 16 maart 2006


- PERSBERICHT -

McDonald's Kitchen in dienst van Landmacht

Popeye lustte er pap van, 'onze' jongens en meiden ook? Spinazie!

Andy en Bas brengen deze week een bezoekje aan de landmacht. Vegetariër Matthieu werkt in de veldkeuken en is die leger vega-burgers wel een beetje zat. Hij wil meer variatie. Krijgt Andy de militairen zover om hun stukje vlees voor een keertje te laten staan? Andy maakt deze week Involtini, aubergine rolletjes gevuld met verse spinazie. McDonald's Kitchen is vrijdag 17 maart om 19:50 te zien op Nederland 3 bij LLiNK.

Verder onderzoekt Bas Westerweel hoe de vitaminen van broccoli bij bereiding het best bewaard blijven. Kun je beter koken, bakken of toch stomen? Bas ontdekt dat broccoli gezonder is dan andere soortgelijke groenten, maar waarom eigenlijk?

In 'McDonald's Kitchen' verrast onze kok Andy McDonald de Nederlander met een nieuwe manier van koken, namelijk lekker, gezond en zonder vlees of vis. Samen met presentator Bas Westerweel trekt hij acht afleveringen lang met zijn mobiele keuken het land in. Hij laat zien dat je met de meest simpele ingrediënten eindeloos kunt variëren en hele andere gerechten kunt maken. Passie voor eten en genieten staat voorop in 'Mc Donalds kitchen', maar er is ook aandacht voor tips, informatie over producten en alles wat je wilde weten over lekker en gezond eten zonder vlees of vis.

'McDonald's Kitchen' is vrijdag 17 maart om 19:50 uur te zien op Nederland 3. 'McDonald's Kitchen'is een programma van LLiNK. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Sinds september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT