Politie Midden- en West Brabant

Maandag en dinsdag in Bureau Brabant

TILBURG, 17 maart 2006

Maandag en dinsdag besteedt de politie in Bureau Brabant aandacht aan een overval op een tankstation in Wernhout. Verder worden de daders gezocht van een overval op een gemeenschapshuis in Etten-Leur. De politie laat beelden zien van een man die een greep in de kassa doet van twee Eindhovense supermarkten en er volgen twee oproepen: een oproep naar een getuige van een bedreiging in Breda waar de politie in de uitzending van 6 maart aandacht aan besteedde. Tevens wordt nog een duidelijke foto getoond van de man die onlangs een juwelier in Vught overviel.

Overval Wernhout
Op dinsdag 17 januari dringen rond 17.45 uur twee gemaskerde mannen een tankstation aan de Wernhoutseweg in Wernhout binnen. Zij bedreigen de medewerker en eisen geld. Daarbij wordt het slachtoffer hardhandig op zijn hoofd geslagen. Als de overvallers de kassa niet geopend krijgen, gaan zij onverrichterzake weg. De politie beschikt over fotos van de verdachten en maakt een reconstructie.

Overval Etten-Leur
Een vrijwilligster van gemeenschapshuis de Gong aan de Trompetlaan in Etten-Leur wordt op de vroege ochtend van donderdag 16 februari overvallen. Rond 8.00 uur melden zich twee mannen bij de voordeur. Als de vrouw open doet wordt zij bedreigd met een vuurwapen. De mannen gaan er met een tiental laptops vandoor. Van een van hen heeft de politie een compositietekening gemaakt.

Oproepen
Op 6 maart riep de politie in de uitzending getuigen op van een bedreiging in Breda. In de buurt van een electriciteitshuisje aan de Asterdplas in Breda wordt op 6 februari een jonge vrouw met een pistool bedreigd. Tevens dwingt de dader haar een aantal fotos te verbranden. Kort voor en na de bedreiging ziet het slachtoffer enkele mensen lopen die ter plekke een hond uitlaten. Het slachtoffer en haar belager rijden in een blauwpaarse BMW 3 serie cabrio. Opvallend aan de auto zijn de drie vijfspaaks wielen.

Naar aanleiding van de vorige uitzending heeft zich inmiddels al een belangrijke getuige gemeld, maar het slachtoffer heeft ter plekke ook nog een stelletje (man/vrouw) zien lopen dat een of meerdere honden bij zich had. Ook met die getuigen zoekt de politie dringend contact.

De tweede aandachtsvestiging is gericht op de overval op een juwelier in Vught, die afgelo-pen week in de uitzending was te zien. Een onbekende man in een PTT-jack lost een schot met een vuurwapen en slaat in de winkel twee vitrines kapot. Daarna gaat hij er vandoor met een aantal dure horloges. De politie heeft inmiddels de beschikking over een goede foto van de man en vraagt de kijkers te reageren die informatie over de overvaller weten te melden.

Greep in de kassa Eindhoven
Op zaterdag 17 december doet een onbekende man een greep in de kassa van de Edah-supermarkt aan de Heezerweg in Eindhoven. Enkele minuten later doet de man opnieuw een poging bij Albert Heijn aan de Leenderweg. Hier wordt hij echter door klanten vastgegrepen en de greep in de kassa lukt niet. Wel ziet de man kans te ontsnappen, doch de politie heeft beelden van de man.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 20 maart om 19.12 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald, de laatste uitzending is op dinsdag 21 maart om 17.12 uur.

Auteur: Gerda Preusting