Politie Haaglanden

Persberichten 17 maart

Haaglanden, 17-03-2006

Waarschuwing oplichting

Den Haag Donderdag 16 maart omstreeks 13.30 uur zijn twee Haagse mannen van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van oplichting bewoners van flats aan de Stieltjesstraat. De twee mannen verkochten met hulp van valse legitimatiebewijzen goederen aan de deur, zogenaamd voor een goed doel. De twee mannen bekenden. Twee bewoners hebben aangifte gedaan van oplichting. De politie verzoekt gedupeerden aangifte te doen bij de politie. Ook verzoekt de politie bewoners om extra alert te zijn en niet zomaar goederen aan de deur te kopen. Als u het niet vertrouwt neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Alcoholcontrole

Den Haag Vrijdag 17 maart tussen 01.20 uur en 03.00 uur vond op de Neherkade een controle plaats op alcohol bij bestuurders van voertuigen. Een 71-jarige Haagse man kreeg een proces-verbaal omdat bleek dat hij alcohol had genuttigd. Het resultaat van de test was 255 ug/l. De man mocht een uur niet zijn snorfiets besturen.

Heterdaad voor vernieling

Den Haag Vrijdag 17 maart omstreeks 01.05 uur is op de Lisztstraat een 24-jarige Haagse man aangehouden voor het plegen van vernielingen aan een woning aan de Louis Armstrongkade. Op basis van een getuigenverklaring, die een omschrijving gaf van het signalement en het feit dat de scooter waarop de mogelijke verdachte zich verplaatste vermoedelijk geen uitlaat had. Als gevolg hiervan is de man aangehouden. De scooter bleek gestolen en de man was onder invloed van alcohol. Een blaastest wees 615 ug/l uit. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal. De scooter is in beslag genomen. Verder bleek de verdachte nog een aantal andere openstaande boetes te hebben.

Snelheidscontroles

Den Haag Donderdag 16 maart vonden op diverse locaties in de stad en tussen verschillende tijdstippen controles op snelheid plaats. Met hulp van de radar zijn in totaal 3790 voertuigen gecontroleerd, waarbij 209 automobilisten een proces verbaal thuis kunnen verwachten vanwege het overschrijden van de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur. Waarschuwing niet genoeg

Den Haag - Op donderdag 16 maart rond 20.00 uur is op de Bezuidenhoutseweg een 48-jarige Hagenaar aangehouden. Een agent zag de man fietsen zonder verlichting. Hierop werd de man aangesproken en verteld dat hij zijn weg lopend mocht vervolgen of anders een bekeuring zou krijgen. De man koos voor de eerste optie, echter na tientallen meters stapte hij weer op de fiets en reed hij zelfs door rood. Bij staande houding kon de Hagenaar ook geen geldig legitimatiebewijs tonen. Voor alle drie de overtredingen kreeg de man een boete.
Aanhouding bij alcoholcontrole

Honselersdijk De politie heeft op vrijdag 17 maart om 1.00 uur op de Nieuweweg een 43-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De man had te veel gedronken en blies aan het bureau 330 ugl.

Agressieve bestuurder aangehouden

Naaldwijk Op donderdag 16 maart om 11:30 uur werd op de Zuidweg een 41-jarige automobilist uit Naaldwijk aangehouden. De man viel op door zijn agressieve manier van rijden. Kort volgen van voorganger en niet opvolgen van verkeersregels. Toen de man door agenten werd aangesproken op zijn rijgedrag werd hij zeer agressief en weigerde hij elke medewerking. De man werd aangehouden en kreeg aan het politiebureau enkele processen-verbaal.

Winkeldiefstallen

Wateringen Op donderdag 16 maart om 18:00 uur werd bij een Bouw en Tuinmarkt aan de s-Gravenzandseweg een 53-jarige vrouw en een 57-jarige man uit Rijswijk aangehouden. Beveiligingspersoneel had gezien dat de man een tegelsnijder uit de verpakking haalde en de snijder aan de vrouw gaf die deze in haar tas verstopte. Hierna verlieten beiden de winkel. Toen zij werden aangesproken rukten zij zich los en gingen er vandoor in een personenauto. Politieagenten konden de twee echter achterhalen en aan het bureau kregen beiden een bon van 130,--.

Wit-team spoort vijf illegalen op

Kwintsheul Het Westlandse Interventie team (wit-team) heeft bij een actie in Kwintsheul bij een kweker aan de Hooghe Beer vijf illegalen aangetroffen. Er werden twee Bulgaren en drie Turken aangetroffen die zonder geldige verblijfsdocumenten in de kwekerij aan het werk waren. De mannen zijn overgedragen aan de vreemdelingen politie.

Mobiel bellen leidt tot ritje België

Leidschendam Politieagenten zagen op donderdag 16 maart om 17:20 uur een automobilist al rijdend mobiel bellen op de Vlietweg. Hij werd staande gehouden en kreeg een bekeuring aangezegd. Politieagenten constateerden vervolgens dat de auto was gestolen in België. De man, een 29-jarige inwoner uit Hoogvliet, werd aangehouden en voor verhoor op transport naar België gezet.

Vrouw (35) gewond na aanrijding

Leidschendam Een 35-jarige fietster uit Amsterdam werd op donderdag 16 maart om 17:30 uur op de Oude Trambaan aangereden door een 53-jarige automobilist uit Voorburg. De vrouw werd met licht letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Auto tegen schuur

Zoetermeer Een 18-jarige automobilist is donderdag 16 maart om 22.30 uur tegen de schuur van een woning aan de Bert Haanstrastrook gereden. De jongeman was de macht over het stuur verloren. Hij werd met lichte verwondingen naar het Lange Land Ziekenhuis vervoerd. De schuur had zoveel schade opgelopen, dat deze door de brandweer werd gestut, voordat de auto werd weggesleept.

Aangehouden na diefstal scooter

Zoetermeer De politie heeft donderdag 17 maart om 2.30 uur in de J.C. Bloemhove twee jongens (15 en 16 jaar) uit Zoetermeer aangehouden, die worden verdacht van diefstal van een scooter. De scooter was gestolen uit een schuur in de Hannie Schaftrode. Bij onderzoek in de buurt werd tevens een onbeheerde snorfiets aangetroffen.