Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verkeerscontrole Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 17-3-2006 9:48:29

De Steeg / Dieren / Doesburg Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag op verschillende plaatsen in het politiedistrict Arnhem Veluwezoom verkeerscontroles gehouden. Tussen 15.00 en 16.00 is het passerende verkeer op de Hoofdstraat in De Steeg gecontroleerd op snelheid, alcohol, het dragen van de autogordel en de helm. Vijf personen kregen een bekeuring omdat ze hun autogordel niet droegen. Met de lasergun is de snelheid van 337 passerende voertuigen op de Doesburgsedijk in Dieren gemeten. Twee bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/h en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h. Voor diverse verkeersovertredingen zijn nog drie bekeuringen uitgeschreven.

In Doesburg is van 16.45 tot 21.00 uur op de Nieuwe Eekstraat, de Koepoortdijk en de Provincialeweg N317 het verkeer gecontroleerd. Bij 220 bestuurders werd een blaastest afgenomen. Twee bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Een 44-jarige man uit Doesburg had een alcoholgehalte van 565 µg/l (1,3 promille). Maximaal 220 µg/l is toegestaan. Tegen de betrokkene is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van zes uur. De andere betrokkene, een 35-jarige man uit Drempt, had een alcoholgehalte van 525 µg/l (1,21 promille). Ook tegen deze bestuurder is proces verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 5 uur. De snelheid van 275 passanten is met de lasergun gemeten. 21 Bestuurders zijn bekeurd voor het overschrijden van de maximumsnelheid.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

West-Veluwe Vallei

---

Verkeerscontrole Verkeershandhavingsteam

Publicatiedatum: 17-3-2006 9:57:03

Nijkerkerveen Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag van 8.00 tot 13.15 uur een verkeerscontrole gehouden op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen. Zowel met de lasergun als met de radar is de snelheid van 3.650 passanten gemeten. 122 Bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/h. Acht personen kregen een bekeuring omdat zij hun autogordel niet droegen. Zeventien bromfietsbestuurders zijn gecontroleerd op het dragen van de helm en het constructievermogen van hun bromfiets. Bij acht bromfietsen was het constructievermogen hoger dan toegestaan.

Bromfietsers zijn een kwetsbare groep in het verkeer. Hoewel zij verantwoordelijk zijn voor slechts 1% van de totale mobiliteit in Nederland, nemen zij 10% van alle verkeersdoden en 20% van alle ziekenhuisgewonden voor hun rekening. Wanneer de brommer dan ook nog eens wordt opgevoerd, is de kans op een ernstig ongeval alleen nog maar groter. Het opvoeren van motorrijtuigen is verboden. Bij brom- en snorfietsen wordt er gekeken naar de door de constructie bepaalde snelheid. Die mag voor een snorfiets niet hoger liggen dan 30 km/uur en voor een bromfiets niet hoger dan 50 km/uur. Voor de meting van deze snelheid gebruikt het Verkeershandhavingsteam rollentestbanken.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421