Politie Hollands Midden

Datum: 17 maart 2006

Leiden Rijden tijdens ontzegging

De politie heeft donderdag 16 maart rond middernacht een 25-jarige automobilist uit Leiden aangehouden nadat hij was betrapt op het rijden tijdens een rijontzegging. Agenten zagen de verdachte op de 2e Binnenvestgracht tegen het verkeer in rijden en hielden hem staande voor een controle. Bij de bestuurder werd een alcohollucht geroken waarna er een blaastest werd afgenomen. De bestuurder gaf aan dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Deze bleek eerder al ingevorderd te zijn geweest. Tegen de man wordt hiervoor proces verbaal opgemaakt. De blaastest gaf een resultaat aan van 220 ug/l, wat ook de limiet is.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na graffiti op paal

De politie heeft donderdagavond, 16 maart, drie meisjes en een jongen, van 15, 16 (2) en 17 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van het aanbrengen van graffiti op een betonnen pilaar bij de Swaenswijkplaats. Een getuige zag de jongeren bezig en seinde de politie in. De politie heeft de vier hierop aangesproken en aangehouden. De stift waarmee tekeningen en tekst waren geschreven is in beslaggenomen. Naast het proces verbaal voor de graffiti kregen de drie meisjes nog een bekeuring voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs. Een van de drie gaf eerst nog een valse naam op. Ook hiervoor kreeg zij een bekeuring.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na bedreiging met kniptang

De politie heeft donderdagmiddag, 16 maart, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van bedreiging. De man wilde op de Van Boetzelaerstraat, ter hoogte van de Hema, een beveiligingsmedewerker steken met een kniptang. De verdachte had kort daarvoor het slot van een fiets doorgeknipt en wilde wegfietsen toen de beveiligingsmedewerker hem tegenhield. De verdachte stapte van de fiets en maakte steekbewegingen naar de beveiligingsmedewerker. Deze wist een steek te ontwijken door deze met zijn arm te pareren en achteruit te stappen. De beveiligingsmedewerker kon hierna de verdachte overmeesteren. Met behulp van twee collega's werd de verdachte overgedragen aan de politie.

Gouda Snelheidcontroles naar aanleiding van klachten

De politie van Gouda heeft de afgelopen week op diverse plaatsen in Gouda Oost gecontroleerd op de snelheid. Er werd gecontroleerd op plaatsen waarover veel klachten van omwonenden/ wijkbewoners binnenkwamen bij de politie dat er te hard gereden werd.

Op vrijdag 10 maart werd er op de Gouderaksedijk gecontroleerd. Van de 655 passanten reden er 70 te hard. Ook op zaterdag 11 en dinsdag 14 maart werd er op deze locatie gecontroleerd, toen reden er in totaal 263 van de 1540 weggebruikers harder dan de toegestane snelheid. Op zaterdag 11 en dinsdag 14 en woensdag 15 maart werd er gecontroleerd op de Bodegraafsestraatweg. In totaal werden er 316 bekeuringen geschreven aan de 4812 voorbij rijdende automobilisten. Op woensdag werd er naast een controle op de Bodegraafsestraatweg ook gecontroleerd op de Plaswijckweg. Daar werden 16 van de 410 automobilisten op de bon geslingerd. Ook op donderdag 16 maart werd er op de locatie Gouderaksedijk en de Bodegraafsestraatweg gecontroleerd. Op de Gouderaksedijk kregen 56 van de 607 automobilisten bekeurd op de Bodegraafsestraatweg 101 van de 2281 automobilisten. De hoogstgemeten snelheid was 94 km/u gereden door een automobilist op de Bodegraafsestraatweg. De politie zet de komende tijd de controles voort en hoopt met deze aanpak het gedrag van de verkeersdeelnemer te verbeteren.

Gouda Kopstaartaanrijding Donderdag 16 maart omstreeks 15.40 uur vond op de Julianasluis een kopstaartaanrijding plaats tussen vier personenauto's. Een 74-jarige automobilist uit Gouderak die als laatste in de rij reed zag te laat dat een 20-jarige automobiliste uit Moordecht afremde. De Gouderakker reed tegen de auto van de vrouw. Door de klap schoot de auto van de vrouw door tegen de auto voor haar, waarna vervolgens een vierde auto werd geraakt. De Moordrechtse werd met nekklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De andere bestuurders bleven ongedeerd. wel liepen alle auto's schade op.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --