Persberichten district Rijn & Venen, 10.15 uur

Utrecht, 17-03-2006

Insluiper gezocht

WOERDEN Een bewoner van het Bereklauwveld heeft aangifte gedaan van insluiping in zijn woning donderdagavond.

Omstreeks 19.00 uur werd aangebeld. De bewoner deed open en zag een hem onbekende jongeman, die op zoek zei te zijn naar een adres. Toen de bewoner de woning inliep om een plattegrond van Woerden te pakken, stapte de jongen ook de woning binnen. Na het bekijken van de kaart, vroeg de jongen een telefoonboek. Daarop liep de bewoner weer de woonkamer in, waarna de jongen achter hem aanliep en een glaasje water vroeg.

Terwijl de bewoner in het telefoonboek zocht, probeerde de jongen zijn portemonnee te pakken. De bewoner greep de jongen vast en probeerde hem naar buiten te krijgen. De verdachte probeerde door schoppen en slaan zich te bevrijden. Bij de schermutselingen sneuvelde een ruit en raakte de jongen gewond. Vervolgens wist hij te ontkomen.

De verdachte is 16-20 jaar oud, 1.70 tot 1.75 meter lang, en heeft een lichtgetinte huidskleur. Hij droeg een zwarte jas met witte bontkraag, een donkerkleurige spijkerbroek en witte baseballpet met voetballogo. Verder droeg hij een grote zilverkleurige ring.

Getuigen die iets hebben gezien, of weten wie de insluiper is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Rijn en Venen: 0900-8844. Anoniem bellen kan ook, naar M: 0800-7000.

Zakkenrolster aangehouden

ABCOUDE Een 17-jarig meisje uit Duitsland is donderdag in Abcoude aangehouden op verdenking van zakkenrollen.

Een 80-jarige inwoonster werd omstreeks 12.35 uur bestolen van haar portemonnee in een winkel aan de Hoogstraat. De vrouw werd afgeleid door een meisje, waarna haar portemonnee door een ander meisje werd gerold.

Het slachtoffer wist meteen wat haar was overkomen en begon te schreeuwen. Daarop renden beide meisjes de winkel uit. Een van hen kon worden achterhaald en werd aangehouden. Het meisje is in verzekering gesteld. De portemonnee is teruggevonden in de winkel.

Verkeerscontroles

PAPEKOP Op de kruising tussen de Papekopperstraatweg en de Diemerbroek heeft de politie donderdag tussen 07.45 en 08.10 uur een roodlichtcontrole gehouden. Daarbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven: twee voor rijden door rood en een voor een bromfietser die niet op het fietspad reed.

Fietsendieven verhoord

MAARSSEN - Tegen twee 13-jarige jongens uit Maarssen wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij worden verdacht van diefstal van (snor/brom-)fietsen.

De feiten vonden in de afgelopen maanden plaats en werden gepleegd met name bij het NS-station. Tijdens het onderzoek trof de politie diverse, vermoedelijk gestolen fietsen aan. Na vergelijking van de bij de politie bekend zijnde gegevens(aangiften) met die van de aangetroffen en inbeslaggenomen fietsen, bleek dat nog niet van alle fietsen aangifte van diefstal is gedaan.

De politie vraagt de mensen van wie de afgelopen maanden een fiets of brom-/snorfiets is gestolen en daar nog geen aangifte van hebben gedaan, dit alsnog te doen. Dat kan in persoon op het politiebureau in Maarssen of via het internet adres van de politie: www.politie.nl/utrecht Als u in persoon aangifte wilt doen, dan heeft het de voorkeur om een afspraak te maken om (lange) wachttijden te voorkomen. Voor het maken van een afspraak belt u met het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Geeft u daarbij ook te kennen dat u aangifte doet naar aanleiding van dit persbericht.