Gemeente Doesburg


week 11-2006

Nieuws uit het stadhuis, d.d. 15 maart 2006, week 11.

BESTUURSVERGADERINGEN
Raadsvergaderingen
Nu de verkiezingen voor de gemeenteraad geweest zijn vindt er deze week een tweetal raadsvergaderingen plaats . De oude raad komt op dinsdag 14 maart bijeen om de geloofsbrieven van de nieuw gekozenen te onderzoeken, aanvang 19.30 uur. Voor het overige bevat de agenda geen andere punten.
Op donderdag 16 maart a.s., eveneens te 19.30 uur, is er een raadsvergadering waarin de nieuwe raad wordt geïnstalleerd door middel van het afleggen van de eed of belofte. Tevens zullen leden in de diverse raadscommissies worden benoemd.
Beide vergaderingen vinden plaats in de raadzaal van het stadhuis en zijn openbaar.

Collegebesluiten
Dinsdag 7 maart j.l. heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:

* Het college heeft kennis genomen van een tussenrapportage over de voorbereidingen in Doesburg voor de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Duidelijk is, dat er heel wat op de gemeente afkomt aan noodzakelijke voorbereidingen en dat deze wet ook heel wat consequenties zal hebben.
* Het college heeft kennis genomen van de processen-verbaal naar aanleiding van vernielingen rondom de afgelopen jaarwisseling. Bezien zal worden welke preventieve maatregelen er genomen zullen worden voor de komende jaarwisseling, ten einde de schade te beperken.

* Het college heeft voor het schooljaar 2005-2006 de subsidies verstrekt aan scholen ten behoeve van schoolzwemmen.
* Besloten is om medewerking te verlenen aan het verzoek van het Waterschap Rijn en IJssel om in de Eekstraat en Hettenstraat een aantal werkzaamheden te verrichten, die moeten leiden tot een verbetering van de afwateringssituatie en het voorkomen van wateroverlast. Het gaat daarbij om het graven van een nieuwe watergang, het dempen van een gedeelte van de bestaande watergang nabij de kruising Hettenstraat Eekstraat, en het verondiepen van een watergang langs de Hettenstraat.

BOUWEN EN WONEN
Bekendmaking Monumentenwet 1988
Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens om een monumentenvergunning te verlenen voor het wijzigen van het rijksmonument aan de Ooipoortstraat 15, monumentennummer 13044. De wijzigingen hebben betrekking op het wijzigen van een rijksmonument. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbesluit met alle relevante stukken en gegevens vanaf donderdag 16 maart 2006 voor een ieder gedurende 6 weken ter inzage bij het publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg. Binnen deze termijn kan een ieder zijn of haar zienswijzen zowel schriftelijk als mondeling naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer M. Lenselink, tel. (0313) 481362. Het Publieksbureau is elke werkdag, met uitzondering van de vrijdagmiddag, van 8.30 tot 14.30 uur en op maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur geopend.

Vrijstellingsprocedure tijdelijk slibdepot Den Helder (kruising N338/N317)
Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te hebben verleend voor de duur van maximaal 5 jaar ten behoeve van de realisatie van een tijdelijk slibdepot nabij de kruising N338 en N317, kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie B, nummer 3130. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Noord.
Tegen dit besluit kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van dit besluit aan de aanvrager, schriftelijk beroep instellen bij de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM, Arnhem. Het besluit treedt na bekendmaking in werking. Het beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er naar uw mening spoedeisende belangen aanwezig zijn en u hebt een beroepschrift ingediend, kan om een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, postbus 9030, 6800 EM, Arnhem.

Vrijstellingsprocedure zorgappartementen Oranjesingel 12 Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan Partiële wijziging De Ooi 1964 ten behoeve van de verbouw en uitbreiding van de bebouwing aan de Oranjesingel 12 en het naastgelegen perceel aan de Oranjesingel ongenummerd ten behoeve van twaalf zorgappartementen voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan, omdat een gebruik voor zorgappartementen niet in overeenstemming is met de gebruiks- en bouwbepalingen van het geldende bestemmingsplan. Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het verzoek om vrijstelling en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van 16 maart 2006 gedurende zes weken ter visie op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer Putker, tel. (0313) 481371. Op dinsdagavond 21 maart a.s. vindt om 19.30 uur in de burgerzaal van het stadhuis een informatieavond plaats. Als u hierbij aanwezig wilt zijn verzoeken wij u vriendelijk zich aan te melden bij het Publieksbureau, bereikbaar onder nummer (0313) 481313.

Aanvraag bouwvergunningen
De volgende aanvragen om bouwvergunning zijn ontvangen op:
* 7-03-2006, Ooipoort 12: het plaatsen van 3 dakramen op het bijgebouw (gewijzigde aanvraag).

* 8-03-2006, Edelweiszstraat 19: het plaatsen van een terrasoverkapping.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen
Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen vergunning verleend op:

* 7-3-2006, Meipoortstraat 22: gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de dakbedekking op het achterdakvlak.

* 7-3-2006, Kerkstraat 51: gedeeltelijk veranderen van de kapconstructie.

* 8-3-2006, Lindewal 4/26: plaatsen van een lantaarnpaal.
* 8-3-2006, Bergstraat 5: plaatsen van veiligheidshaken en (ver)plaatsen dakvensters.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg
De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de Welstandscommissie is gepland op dinsdag 21 maart 2006 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de Welstandscommissie worden voorgelegd.
De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362).

OVERIGE VERGUNNINGEN
Aan gymnastiekvereniging Unitas is onder voorwaarden vergunning verleend voor het houden van een collecte middels het huis-aan-huis verkopen van narcisbollen in een potje op zaterdag 25 maart 2006.

Aan Drumband- en Majorettenkorps IJsselstrand is onder voorwaarden vergunning verleend voor het houden van een muziekfestival op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni 2006 op het terrein van camping IJsselstrand te Doesburg.

Aan slagerij G. Lunenburg is onder voorwaarden ontheffing verleend op grond van de Winkeltijdenwet om tijdens de culturele zondagen in 2006 voor publiek geopend te mogen zijn.

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEUBEHEER
Beschikkingen Wet milieubeheer en Wet verontreiniging oppervlaktewateren
Burgemeester en wethouders van Doesburg en de dijkgraaf en heemraden van het Waterschap Rijn en IJssel maken bekend dat de volgende beschikkingen ter inzage liggen op verzoek van:

het Waterschap Rijn en IJssel voor een vergunning ingevolge de Wet milieubeheer voor het oprichten van een tijdelijk slibdepot gelegen ter hoogte van de kruising van de provinciale autowegen N338 en N317 in Doesburg, kadastraal bekend Gemeente Doesburg, sectie B, nummer 3130.

De beschikking voorziet in het gedeeltelijk weigeren van de gevraagde vergunning voor wat betreft de opslag van baggerspecie klasse 3 overeenkomstig de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking.

het Waterschap Rijn en IJssel voor een vergunning ingevolge de Wet verontreiniging oppervlaktewateren voor het lozen van hemelwater, drainagewater en retourwater op oppervlaktewater.

De beschikking voorziet in het verlenen van de gevraagde vergunning overeenkomstig de eerder ter inzage gelegde ontwerpbeschikking.

Tegen de ontwerpbeschikking zijn geen zienswijzen naar voren gebracht.

Terinzagelegging

U kunt de beschikkingen, de beide aanvragen en overige stukken die van belang zijn inzien van 16 maart 2006 tot en met 26 april 2006 op de volgende plaatsen:

* het stadhuis van Doesburg, Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg, op maandag van 8.30 tot 14.30 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 14.30 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.
* het kantoor van het waterschap, Liemersweg 2 in Doetinchem elke werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, alsmede buiten kantooruren na telefonische afspraak.

Beroep
Tegen bovengenoemde beschikkingen kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:

* Degenen die zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;

* de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
* degenen die bedenkingen hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;

* belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

Inlichtingen
Voor informatie over de vergunning Wet milieubeheer kunt u zich richten tot de gemeente Doesburg, mevrouw M. van Merrebach, telefoon (0313) 481367.
Voor informatie over de vergunning Wet verontreiniging oppervlaktewateren kunt u contact opnemen met het Waterschap Rijn en IJssel, unit Vergunningverlening en Handhaving, de heer ing. F.F. Hermsen, telefoon (0314) 369768 (technische aspecten) of mevrouw mr. D.T.W. Elderman, telefoon (0314) 369751 (juridische aspecten).

OVERIGE MEDEDELINGEN
Nieuwsflits groot onderhoud De Ooi nr. 9
Helaas is er vorige week iets mis gegaan met de verwerking van deze nieuwsflits, hierdoor bent u via deze rubriek niet voortijdig geïnformeerd over de afsluiting van de kruising Magnolialaan/Den Helder medio week 10. Hiervoor onze excuses.

Stand van zaken
Het vervangen van het hoofdriool en de kolk- en huisaansluitingen tot perceelsgrens, zijn in het noordelijk deel van de Goudenregenstraat, Magnolialaan (tot en met kruising Den Helder) en een deel in de Lijsterbeslaan uitgevoerd. Hiermee zijn de
rioolvervangingswerkzaamheden afgerond. Er is een puinverharding aangebracht ten behoeve van de bereikbaarheid.
Momenteel wordt in de bovenstaande straten de bandenlijn hersteld en het trottoir herstraat (zie foto).
Verdeeld in de wijk is gestart met het aanbrengen van enkele verkeersremmende maatregelen in de Magnolialaan (4 stuks), Forsythiastraat, Begoniastraat en Koppelweg (nabij Dremefa). Als de verkeersremmende maatregel in de vorm van een punaise op kruising Magnolialaan/Seringenlaan is aangebracht zal de tijdelijke toegangsweg (in verlengde van Koppelweg) naar de woonboten/volkstuinen worden verwijderd.
Vanaf deze week zullen gedurende circa 4 weken door de gehele wijk de Ooi bestaande rioolstrengen worden gerelyned. Dit is een techniek waarbij het riool wordt voorzien van een nieuwe binnenwand zonder dat de weg behoeft te worden opengebroken. Wel zullen de betreffende wegen voor een dagdeel worden afgesloten voor autos. Het verkeer zal ter plaatse worden omgeleid.

Planning
Het aanbrengen van asfalt staat gepland op 27 tot en met 29 maart 2006. Tevens zullen (spoedig daarna) rode fietsstroken op het asfalt worden aangebracht op de invalswegen Mgr. Bekkerslaan, Den Helder en Koppelweg en zal de gehele wijk als 30 km zone worden beschouwd. De planning van de bovengenoemde werkzaamheden kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden.
Voor 7 april zullen 2 busdrempels in de Koppelweg (nabij Dremefa) worden aangebracht. Hiervoor zal de Koppelweg tussen B.Ubbinkweg en stadswerf, ten tijde van uitvoering, enkele dagen worden afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.
De buslijn van Connexxion zal vanaf 7 april 2006 (gepland) weer volgens de normale busroute door de Ooi rijden. De planning van de bovengenoemde werkzaamheden kan worden beïnvloed door de weersomstandigheden.

Informatieverstrekking
Iedere morgen tussen 09.00 en 09.30 is het directieverblijf aan de Koppelweg (op het terrein van Dremefa) open voor belangstellenden. De opzichter, de heer R. Joling (adviesbureau DHV) is dan aanwezig om informatie te verstrekken over het project. Ook kunt u, in het geval van dringende vragen, de heer Joling telefonisch bereiken onder nummer 06 - 54 24 50 94.

Nationale Boomfeestdag op woensdag 22 maart 2006 In het kader van de Nationale boomfeestdag in Doesburg, wordt op woensdag 22 maart a.s. om 09.00 uur een boom geplant op het schoolplein van de Montessorischool Anne Frank. De boom, een rode esdoorn, zal met leerlingen uit de hoogste groepen en wethouder Gerritsen geplant worden.
Omstreeks 12.00 uur zullen ook de leerlingen uit de hoogste groepen (55) van de school De Horizon een boom planten. Zij zullen een grote plataan planten samen met wethouder Gerritsen.
De leerlingen (75) van de Anne Frank School gaan 15 en 16 maart a.s. op veldexcursie. Onder begeleiding van een boswachter van Staatsbosbeheer zullen de kinderen richting de Lage Linie gaan waar ze vervolgens enkele opdrachten zullen uitvoeren in de vrije natuur. De leerlingen van De Horizon zullen ook deze veldexcursie maken, zij zullen dit doen op woensdag 22 maart a.s.
Dit jaar is er gekozen voor de scholen gelegen in de wijk de Ooi, de jaren hierna worden de scholen in de overige wijken benaderd voor deelname aan de Nationale Boomfeestdag.
Na het planten van de bomen zullen de leerlingen een blijvende herinnering ontvangen ter ere van deze Nationale Boomfeestdag! De Nationale boomfeestdag wordt in samenwerking met het NME (Natuur Milieu Educatiecentrum) georganiseerd.