Persberichten district Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht, 17-03-2006

Onder invloed

HOUTEN Een agent in privé-tijd belde donderdagavond naar de meldkamer van de politie omdat hij achter een automobilist reed die slingerde. Dit resulteerde in een aanhouding.

Omstreeks 23.00 uur zag de agent op de Rijksweg A27 de 57-jarige inwoner van Hyppolytushoef rijden. Het viel hem op dat de man zijn auto niet goed onder controle had. Via de meldkamer werden surveillerende agenten richting de afslag Houten gezonden, die de man lieten stoppen. Bij de blaastest bleek dat hij onder invloed was. De ademanalyse na zijn aanhouding wees uit dat de automobilist 740 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, proces-verbaal is opgemaakt en de man en zijn passagiere zijn per taxi naar Noord-Holland verder gereisd.

Veel te snel

NIEUWEGEIN Met een snelheid van 164 km/uur werd donderdag een jarige 37-jarige Duitser betrapt op de Rijksweg A2. Omstreeks 19.55 uur reed de Duitser ter hoogte van Nieuwegein richting Utrecht toen hij de aandacht trok van een agent in een onopvallende video-auto. De man werd tot stoppen gemaand en na controle van zijn gegevens bleek dat hij die dag jarig was. Van de officier van justitie kreeg hij een boete van 400 euro. De limiet op dit deel van de Rijksweg A2 is 100 km/uur.

Winkeldieven

IJSSELSTEIN Twee meisjes van 14 en 15 jaar uit Benschop en IJsselstein, zijn donderdagmiddag aangehouden voor een winkeldiefstal in de Utrechtsestraat.

Personeel van een warenhuis betrapte het duo omstreeks 15.00 uur toen zij de winkel wilden verlaten en de detectiepoortjes afgingen. Het bleek dat de meisjes make-up en ondergoed hadden gestolen. De politie werd ingeschakeld, die het tweetal meenam naar het bureau. Daar werden hun ouders in kennis gesteld en kregen zij te horen dat ze via Bureau Halt een straf krijgen.

Inbreker betrapt

HOUTEN Op klaarlichte dag betrapten getuigen een inbreker bij een woning aan de Zilverschoonhof. De jongen werd aangehouden maar ook snel weer in vrijheid gesteld.

Omstreeks 14.20 uur werd de politie ingeschakeld. Getuigen hadden gezien dat een jongen, een 16-jarige Utrechter, een ruit van een woning insloeg en de woning binnen liep. Agenten gingen naar de plaats van de melding en troffen de jongen in een portiek aan. Hij verklaarde dat het de woning van familie was en dat hij zijn sleutel binnen had laten liggen. Hij kon zich niet identificeren en werd aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat het verhaal van de jongen klopte, waarna hij weer in vrijheid werd gesteld.