Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 17 maart

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM/SCHIEDAM - Politiemensen hebben donderdag in Rotterdam en Schiedam hennepkwekerijen ontmanteld. Hierbij werden in totaal ruim 5000 hennepplanten en -stekjes in beslag genomen. Na klachten van stankoverlast van omwonenden, werd een onderzoek in een pand aan de Vinkenstraat in Rotterdam ingesteld. Er werd een hennepkwekerij met 3000 planten aangetroffen. Tevens werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van stroom. In een bedrijfspand aan de Voorburgstraat in Rotterdam werd een kwekerij met 450 aangetroffen. Ook hier werd na klachten over overlast een onderzoek ingesteld en was er sprake van diefstal van stroom.
Na een melding over waterlekkage gingen politiemensen donderdagavond naar een woning aan het Rubensplein in Schiedam. Ter plaatse zagen zij het water langs de gevel stromen vanaf de bovenste verdieping. De waterlekkage bleek te zijn ontstaan in een woning waar zich een hennepkwekerij bevond. In totaal werden er 220 hennepstekjes in beslag genomen. In een woning aan het Raam in Schiedam werd donderdagmiddag, na een melding via Meld Misdaad Anoniem, een hennepkwekerij aangetroffen met 244 planten. Tevens werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van stroom. Donderdagochtend ontstond er wateroverlast in kelderboxen van woningen aan de Overschiesestraat in Schiedam. Na een onderzoek in het pand werd een hennepkwekerij in een woning aangetroffen met 700 planten. Het energiebedrijf sloot de stroom af omdat deze illegaal werd afgetapt. De ROTEB heeft de hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur vernietigd. Naar de eigenaren van de kwekerijen stelt de politie een nader onderzoek in.
* REGIONAAL MILIEU TEAM HOUDT OVERTREDER FLORA- EN FAUNAWET AAN

RIDDERKERK - Politiemensen van het Regionaal Milieu Team van de politie Rotterdam-Rijnmond hebben donderdagochtend een 58-jarige man uit Breda aangehouden.
Rond elf uur meldde een getuige dat een man vogeltjes aan het vangen was op een bouwterrein aan de Pruimendijk. De man bleek, met behulp van een mistnet, sijsjes en vinken te willen vangen. Hierbij waren twee koolmeesjes om het leven gekomen. Door het milieuteam in Brabant werd een onderzoek in de woning van de verdachte ingesteld. Hier werden een vuurwapen, 16 sijsjes en een klepkooi aangetroffen. De goederen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 58-jarige verdachte op grond van de Wet Wapens en Munitie en meerdere overtredingen van de Flora- en Faunawet zoals het vangen van beschermde vogels en het gebruik van de mistnet. Hij zal zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

* MAN OVERVALLEN
VLAARDINGEN - Een 44-jarige man uit Wassenaar werd donderdagmiddag rond vijf uur overvallen in een Orthodontistenpraktijk aan de Reigerlaan. De man werd door drie mannen bedreigd met een vuurwapen en gekneveld. Hij werd beroofd van onder meer een geldbedrag en zijn autosleutels. De drie gingen er met zijn auto, een Landrover, vandoor. De politie stelde direct in de omgeving een onderzoek in. De auto werd om tien voor half zes aangetroffen op de Bentincklaan in Rotterdam. De daders waren verdwenen. De politie zoekt getuigen van deze overval. Is u rond vijf uur iets opgevallen op of in de omgeving van de Reigerlaan in Vlaardingen of heeft u iets vreemds gezien rond tien voor half zes op of in de omgeving van de Bentincklaan in Rotterdam, meldt u dit dan bij de politie. U kunt bellen met 0900-8844.