Persberichten alle districten Stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 17-03-2006

Straatroof

UTRECHT Donderdagmorgen vond op de Dr. Max Euwestraat een straatroof plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 67-jarige man stapte donderdagmorgen vroeg op zijn brommer om vanaf een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg naar zijn huis te gaan. Ter hoogte van Dr. Max Euwerstraat werd de Utrechter door tot nu toe twee onbekenden mannen geduwd waardoor hij met zijn bromfiets in een tuin belandde. De mannen eisten geld van het slachtoffer en zette hun eis kracht bij door de man te slaan en schoppen. Uiteindelijk vertrokken de verdachten met de portemonnee van het slachtoffer in de richting van de Irenelaan.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Verkeerscontroles

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen op twee locaties een verkeerscontrole uitgevoerd.

Tussen 10.00 en 11.00 uur werd gecontroleerd op de Marnixlaan en overtraden 15 bestuurders de snelheidslimiet van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km/u. Op de Karl Marxdreef werd tussen 13.15 en 14.20 uur gecontroleerd. Hier kregen 13 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 141 km/u en moest zijn rijbewijs inleveren.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Europalaan vond donderdagmorgen een aanrijding tussen een personenauto en een fietser plaats. Hierbij raakte de fietser gewond.

Een 40-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 09.10 uur met zijn fiets over de Europalaan. Op het moment dat de Utrechter de Europalaan wilde oversteken werd hij van achteren aangereden door een 71-jarige man uit Maarssen. De fietser kwam ten val en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. Het is op dit moment nog onduidelijk wie van de twee betrokken weggebruikers mogelijk een verkeersfout heeft begaan.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Oudegracht een bestuurder rijden waarvan men dacht dat hij gedronken had. De 23-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en moest een eerste blaastest afleggen. Het blazen op straat lukte niet omdat de Utrechter meerdere malen probeerde de blaastest te saboteren. Hij werd aangehouden en op het bureau wees de ademanalyse 585 ug/l uit. De man werd met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur naar huis gestuurd.

Twee vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Andesdreef heeft de politie twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 17.35 uur twee vrouwen zich verdacht gedragen. Uiteindelijk wilden de twee vrouwen de winkel verlaten zonder alles afgerekend te hebben. Het personeel greep in en hield de dames aan.

Omdat de vrouwen zich erg lastig gedroegen en om te voorkomen dat zij zouden weglopen werd de winkeldeur op slot gedraaid in afwachting van de gewaarschuwde politie. Beiden vrouwen - 32 en 35 jaar oud en beiden uit Utrecht - werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Rijden met ontzegging

UTRECHT Op de Scharleistraat heeft de politie donderdagmiddag een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging toch zijn auto bestuurde.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bekende bestuurder rijden waarvan zij wisten dat hij een rijontzegging had. De 46-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en werd gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de Utrechter al voor de derde maal in één jaar was aangehouden voor het rijden met een ontzegging. Ook stond er nog een boete voor hem open. De man werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT - De politie heeft donderdagmiddag op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

De controles vonden plaats op de Eisenhouwerlaan en het Oppenheimplein. In totaal werden 54 bromfietsen gecontroleerd. 31 Bestuurders hadden alles in orde. Voor de rest van de bestuurders werden 43 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, het niet kunnen tonen van een geldig bromfietscertificaat en het hebben van ondeugdelijke rem en stuurinrichting.

Een persoon werd aangehouden omdat hij het nodig vond een agent te beledigen op het moment dat hij gecontroleerd werd.