Politie Gelderland-Midden

Edenaar aangehouden na belediging in politiebureau
Publicatiedatum: 17-3-2006 11:07:18

Ede - Een 44-jarige Edenaar is donderdagmiddag in het politiebureau aan de Breelaan in zijn woonplaats aangehouden wegens belediging. De man zou in het bureau het baliepersoneel hebben uitgescholden ten overstaan van publiek.
Even voor drie uur verscheen de Edenaar in het politiebureau om zijn beklag te doen over een instantie in Ede en gaf aan aangifte te willen doen. Nadat een medewerkster het verhaal van de man had aangehoord bleek er volgens haar geen sprake van een strafbaar feit en werd de man door verwezen naar de betreffende instantie zelf. Daarop zou de man boos geworden zijn en schold het baliepersoneel uit. De man werd daarop door agenten in het bureau aangehouden. Na het afleggen van een verklaring kon de Edenaar huiswaarts. Justitie legde de man een boete op van 220 euro. Bij niet betalen zal de Edenaar voor de rechter moeten verschijnen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken Harskampse raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 17-3-2006 11:06:35

Otterlo - De politie heeft donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige vrouw uit Harskamp. De vrouw zou op de Arnhemseweg in Otterlo onder invloed van alcohol hebben gereden. De politie was van te voren getipt door een getuige, die de vrouw slingerend over de weg had zien rijden. Daarbij zou ze verschillende keren op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen waardoor bijna aanrijdingen waren ontstaan, aldus de getuige. De vrouw werd op aanwijzen van de getuige aangetroffen en aangehouden. Ze bleek echter niet in staat de ademanalyse te volbrengen. Daarom werd bloed afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---