Vouwfiets Dahon Ciao P3 Fiets van het Jaar 2006

Rai vereniging

De Dahon Ciao P3 is vanmorgen tijdens de opening van de FietsRAI uitgeroepen tot Fiets van het Jaar 2006. De vakjury heeft daarnaast twee Special Awards toegekend aan de Cannondale Vintage Nexus Headshok en de Trek Navigator T- 500.

De vakjury heeft voor de Dahon Ciao P3 gekozen vanwege de eenvoudige en snelle opvouwbaarheid en het prettige en stabiele rijgedrag. De vouwfiets met lage instap is compleet uitgerust en o.m. voorzien van een verende zadelpen, 3 of 5 versnellingen en verlichting met naafdynamo. De Dahon is geschikt voor de reiziger die het gebruik van de fiets wil combineren met openbaar vervoer of de auto. De Dahon Ciao P3 wordt in de handel gebracht met een verkoopadviesprijs van 649, - euro door Buzaglo B.V. te Weesp.

Twee Special Awards zijn toegekend aan fietsen die bijzonder zijn opgevallen bij de jury. De Cannondale Vintage Nexus Headshok en de Trek Navigator T-500. De Cannondale Vintage Nexus Headshok is een moderne stadsfiets die beschikt over een ingenieuze voorvering in het balhoofd dat resulteert in een comfortabel rijgedrag. De kettingbescherming springt bijzonder in het oog. De Cannondale Vintage Nexus Headshok wordt in de handel gebracht met een verkoopadviesprijs van 1.649, - euro door Cannondale Nederland B.V. te Oldenzaal.

De Trek Navigator T- 500 is een veelzijdig te gebruiken hybridefiets. De Trek is opgebouwd rond een vernieuwd aluminium frame waarin de bekabeling fraai is weggewerkt. De rijkwaliteit is uitstekend. De Trek Navigator T-500 wordt in de handel gebracht met een verkoopadviesprijs van 899, - euro door Bikeurope B.V. te Amersfoort.

Voor de negentiende keer is de Fiets van het Jaar verkiezing georganiseerd door de RAI Vereniging. Uit 33 kwalitatief hoogstaande fietsen heeft de jury in het weekend van 3 t/m 5 februari jl. zes nominaties gekozen. Bij de beoordeling van de fietsen staan naast goede rijeigenschappen, verschillende criteria centraal waaronder constructie, afwerking, innovatie, ontwerp en prijs-kwaliteitverhouding.