Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80

Ron Moes
Remco GerretsenGerard
Rob van der Vrooland
Veen Leo
Dortland

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Hennepplantages ontmanteld / Amsterdam (17/03/2006)

Donderdag heeft de politie op verschillende plaatsen in Amsterdam hennepplantages ontmanteld. De kwekerijen werden opgeruimd door een specialistisch bedrijf. De aangetroffen planten en groeiapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt de verschillende zaken.

Biesboschstraat Donderdagmiddag rond twaalf uur werd in een woning aan de Biesboschstraat een wietplantage aangetroffen. Een deurwaarder was met de politie in de woning aanwezig in verband met beslaglegging, toen zij in een ruimte een plantage van ruim 60 planten ontdekten. Agenten van wijkteam Rivierenbuurt hebben een 46-jarige vrouw aangehouden.

Het Laagt Donderdagmiddag rond halfeen werd in een woning aan Het Laagt een wietplantage aangetroffen. Agenten van wijkteam Waddenweg stelden een onderzoek in nadat zij informatie hadden gekregen over een mogelijke plantage. In de woning waren ruim 190 planten. De politie heeft een 40-jarige man aangehouden.

Meeuwenlaan Donderdagavond rond acht uur troffen agenten van wijkteam Waddenweg in een tuinhuisje van een woning aan de Meeuwenlaan een wietplantage van ruim 90 planten aan. Een 49-jarige man en een 40-jarige vrouw zijn als verdachten aangehouden.