Politie Gelderland-Midden

Zes verdachten aangehouden in onderzoek naar graffiti
Publicatiedatum: 17-3-2006 11:20:41

Barneveld - De politie in de unit Noord heeft de afgelopen periode 6 verdachten in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar uit Barneveld aangehouden. Zij worden er van verdacht op verscheidene locaties in de gemeente graffiti te hebben aangebracht. De toegebrachte schade is enorm, doch kan op dit moment nog niet in geld worden uitgedrukt.

Van de tachtig onderzochte aangiftes, konden er 44 worden opgelost. De jongelui bleken hier in wisselende samenstelling voor verantwoordelijk te zijn. Een uitgesproken motief is er niet, dan wel ze vonden het artistiek om hun gespoten tag of andere afbeeldingen in bonte kleuren op muren en schuttingen aan te brengen. Het grootste "kuntstwerk" is op een bedrijfspand aangebracht, waarbij een muur van 17 bij 2 meter werd beklad.

Dossier
Het onderzoek heeft zo'n 400 mensuren gekost, waarbij een dossier voor Justitie is samengesteld dat bijna 650 pagina's telt. Alle verdachten zijn weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden
district West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688 221

---

Inbreker geeft zichzelf aan

Publicatiedatum: 17-3-2006 11:09:12

Ede - Een 48-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft zich donderdag bij de Edese politie gemeld nadat hij had ingebroken. Volgens de verklaring van de man had hij in de nacht van woensdag op donderdag bij een bedrijfspand aan de Stationsweg een ruit vernield en was naar binnen gegaan. Na de nacht daar te hebben doorgebracht zou hij enkele spullen hebben meegenomen en weer naar buiten zijn gegaan. De inbraak werd donderdagochtend door het personeel ontdekt. In de loop van de dag meldde de 48-jarige spijtoptant zich bij de politie. Aangezien de man wordt aangemerkt als veelpleger is hij voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 17-3-2006 11:08:35

Ede - De politie van Ede heeft donderdagmiddag een 48-jarige vrouw uit die stad aangehouden na huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van mishandeling van haar echtgenoot en dochter. Rond half drie zou er ruzie in de woning van het echtpaar zijn ontstaan, waarbij zowel de 51-jarige echtgenoot als de 23-jarige dochter zou zijn geslagen door de vrouw. Na het voorval was de Edese de woning uitgelopen. Intussen was door de overige huisgenoten de politie gewaarschuwd. Op aanwijzen van één van hen kon de vrouw in de buurt worden aangehouden. Door de slachtoffers is aangifte gedaan. De vrouw is in de loop van de avond na verhoor weer vrijgelaten. Door de politie is ook hulpverlening ingeschakeld voor de Edese. Justitie beslist verder over haar lot.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongen (14) licht gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 17-3-2006 11:07:48

Doorwerth - Een veertienjarige jongen uit Doorwerth is donderdagavond licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Bentincklaan in zijn woonplaats. De Doorwerther werd omstreeks half zes aangereden door een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Wageningen. Als gevolg van de aanrijding ontstond er ook schade aan een geparkeerde auto. Volgens verklaringen van getuigen en betrokkenen zou de Doorwerther vanaf het trottoir de rijbaan zijn overgestoken. Daarbij zag hij de naderende automobiliste over het hoofd. De Wageningse kon een aanrijding niet voorkomen en reed de jongen aan. Die viel daarbij ook nog tegen een geparkeerde auto aan. Omdat de jongen aanvankelijk gewond leek werd de ambulancedienst gewaarschuwd. De jongen werd vervolgens onderzocht door een motorrijder van de ambulancedienst, maar die oordeelde dat ziekenhuisopname niet noodzakelijk was.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---