Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van mishandeling

Groningen:, 17-03-2006 o De politie zoekt getuigen van een mishandeling die woensdagochtend omstreeks 10 uur plaatsvond in de McDonalds in de Herestraat.

Drie klasgenoten (een 16-jarig meisje uit Sappemeer, een 17-jarig meisje uit Roden en een 17-jarige jongen uit Winsum) kregen in de eetgelegenheid woorden met een ander drietal, twee meisjes en een jongen. Vervolgens krijgt de Sappemeerster etenswaar naar zich toegegooid en worden zij woordelijk bedreigd door de jongen. De Sappemeerster moest een beker drinken en een vuistslag in haar gezicht incasseren. Een omstander kwam ertussen en de drie verdachten renden de McDonalds uit. Het meisje heeft inmiddels aangifte gedaan.

Signalement

Het signalement van de verdachten: een blank meisje, rond de 1.75 meter met donkerbruin lang haar. Ze droeg een groen legerpetje, een blauwe spijkerbroek met roze letters Von Dutch erop en een donkere leren jas. De jongen is donker getint, rond de 1.90 meter, hij droeg een opvallende knalblauwe jas, een grijs legerpetje en een baggy spijkerbroek. Het derde meisje is blank en heeft rood haar, rond 1.75 meter en heeft een stevig postuur. Getuigen of mensen die iets weten over de identiteit van de verdachten worden verzocht contact op te nemen met de politie van basiseenheid Centrum, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).