Gemeente Alphen aan den Rijn


Senioren-graffiti wint Kiwaniprijs

(17 maart 2006)

Graffiti-kunst voor ouderen op ongebruikte verkiezingsborden. Met dit idee heeft Esther Schuurman (17) de Alphen needs you-prijs gewonnen van de plaatselijke afdeling van serviceclub Kiwanis. De eerste graffiti-kunstwerken worden op vrijdag 17 maart om 16.30 uur op het Raoul Wallenbergplein onthuld.

Esther gaat met enkele Alphense jongeren vijf verkiezingsborden in het Stadshart, Ridderveld, Kerk en Zanen, Zwammerdam en Aarlanderveen voorzien van graffiti. Het moeten kunstwerken worden die de oudere inwoners van Alphen aan den Rijn aanspreken. Om achter hun smaak en wensen te komen, heeft Esther een aantal senioren thuis bezocht.

'Ik wil hiermee wederzijds respect stimuleren tussen jongeren en ouderen', zegt Esther, die zelf vrijwilliger is bij cultureel jongerencentrum Het Kasteel. Met de gemeente is afgesproken dat de graffiti bijna een jaar mag blijven hangen. Daarna zijn de borden weer nodig voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 7 maart 2007.

Kiwanis wil de ontwikkeling van kinderen en jongeren in binnen- en buitenland stimuleren. In hun project Alphen needs you roept het jongeren uit Alphen aan den Rijn op een bijdrage te leveren aan hun eigen stad. Elk jaar krijgt een Alphense jongere tussen de 13 en 18 jaar de kans zijn of haar idee uit te voeren. Het Kiwanisproject bestaat inmiddels drie jaar