Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 maart 2006

Politie houdt dronken doorrijder aan

Almelo

Een 35 jarige Almeloër is op vrijdag 17 maart om 00.05 uur aangehouden in zijn woning aan het Flevoplantsoen. De man veroorzaakte op donderdagavond 16 maart om 23.35 uur een aanrijding met materiele schade op de Rembrandtlaan in Almelo. Hij verliet de plaats van de aanrijding zonder zijn identiteit bekend te maken. Oplettende getuigen wisten een kenteken te noteren en schakelden de politie in. De man werd in zijn woning aangetroffen en bekende betrokken te zijn geweest bij een aanrijding. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en had bloeddoorlopen ogen. De aangehouden verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 1,47 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-034068)

Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast. Politie neemt stereotorens in beslag en houdt vervelende man aan.

Almelo

De politie hield op vrijdag 17 maart om 03.24 uur een 42 jarige man, zonder vaste woon of verblijfplaats, aan in een woning aan de Abraham Steenhagenstraat in Almelo. De reden voor de aanhouding was dat de man zich provocerend opstelde toen politieagenten een stereotoren in beslag wilden nemen. De 30 jarige hoofdbewoonster had die avond al twee keer bezoek gehad van de politie. Buurtbewoners hadden de politie gebeld in verband met lawaaioverlast. Daar de overlast niet ophield werd bij het derde bezoek de stereotoren in beslag genomen. De 42 jarige bezoeker was het hier niet mee eens en zette een andere cd-speler aan. Deze werd direct in beslaggenomen. De man wilde niet luisteren en toverde een derde geluidsinstallatie te voorschijn en zette de muziek hard aan. Toen de politieagenten deze ook in beslag namen meende de man zich op straat te moeten begeven om daar de buurt wakker te schreeuwen. De 42 jarige werd aangehouden en voor verhoor opgesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (06-034095)

Politie neemt rijbewijs van dronken automobilist in.

Almelo

Op vrijdag 17 maart om 03.45 uur zagen politieagenten een auto rijden op de Wierdensestraat in Almelo. De auto slingerde over de weg en reed te hard. De agenten gaven de bestuurder, een 35 jarige man uit Rotterdam, een stopteken. De man was te dronken om te blazen en om te worden gehoord. Hij werd aangehouden en ter ontnuchtering opgesloten. Op het bureau werkte de verdachte mee aan een bloedproef. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-034096)

Verdachte van winkeldiefstal aangehouden

Oldenzaal

Een 29 jarige man uit Oldenzaal is op donderdag 16 maart om 11.55 uur op de Prins Hendrikstraat in Oldenzaal aangehouden. De politie verdenkt de man meerdere diefstallen te hebben gepleegd in winkelcentrum de Driehoek in Oldenzaal. Bij de diefstallen op donderdag 9 maart werd kleding weggenomen. Verder hielden agenten zijn vriend aan, een 27 jarige Oldenzaler. Deze had nog meerdere boetes openstaan. De twee mannen werden voor verhoor meegenomen en opgesloten. De politie stelt een onderzoek in. (06-030819)

Politie houdt vervelende dronken man aan.

Hengelo

Politieagenten hielden op vrijdag 17 maart om 01.55 uur een vervelende dronken man aan op de Pastoriestraat in Hengelo. De 35 jarige man uit Kwintsheul veroorzaakte bij een horecagelegenheid aan de Pastoriestraat veel overlast. Hij was dronken en werd door portiers de zaak uit gezet. De man bleef zich vervelend gedragen en probeerde de portiers uit te dagen. Ook op aandringen van de gearriveerde politieagenten bleef de man staan. Agenten vorderden de man weg te gaan. Hij voldeed hier niet aan en werd aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op wegens overlast veroorzaken tijdens dronkenschap en het niet voldoen aan een vordering. (06-034085)

Politieagenten houden 2 verdachten van winkeldiefstal aan.

Hengelo

Twee verdachten uit Bodegraven, een 25 jarige vrouw en een 29 jarige man, zijn op donderdag 16 maart om 19.10 uur aangehouden op de Deldenerstraat in Hengelo. De twee hadden die avond om 18.50 uur een fles parfum gestolen uit een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo. Een oplettende getuige gaf de politie een goed signalement van de daders. Politieagenten zagen de twee in hun auto rijden en hielden hen aan. In de auto werd een grote hoeveelheid spullen aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. De man en vrouw zijn in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. (06-034002)

Jongeman wegens bedreiging aangehouden

Hengelo

Een 20 jarige man uit Hengelo is op vrijdag 17 maart om 03.50 uur door de politie aangehouden op het Kastanjeplein in Hengelo. De Hengeloër had die nacht een flesje met drank gestolen uit een horecagelegenheid aan het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Een medewerker gaf de 20 jarige de kans om het een en ander uit te leggen. Hij werkte hier niet aan mee begon de medewerker te bedreigen. Vervolgens nam hij de benen. De medewerker belde de politie en zette de achtervolging in. De Hengeloër kon even later worden aangehouden. De medewerker, een 26 jarige man uit Hengelo, heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal, bedreiging en belediging. De politie stelt een onderzoek in. (06-034097)

Automobilist rijdt wederom onder invloed. Agenten vorderen rijbewijs in.

Hengelo

Politieagenten zagen op vrijdag 17 maart om 01.25 uur een 63 jarige man uit Hengelo rijden op de Vliegveldstraat in Deurningen. Bij het zien van de agenten verhoogde de man zijn snelheid. Hij negeerde het stopteken van de agenten en ging er van door. De man kon in zijn woning aan de Willem Royaardsstraat in Hengelo worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd meegenomen naar het politiebureau. De uitslag van de ademanalyse was 0,90 promille. Daar de verdachte voor de vierde keer onder invloed van alcohol een auto bestuurde werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (06-034088)

Aanhouding na diefstal

Enschede

De politie heeft op donderdag 16 maart een 37 jarige Enschedeër aangehouden op verdenking van diefstal. De diefstal vond plaats op vrijdag 10 maart bij een bedrijfspand aan de Kanaalstraat in Enschede. Op het bedrijfsterrein lag tijdelijk een hoeveelheid RVS (roestvrijstaal) buiten het pand. Op vrijdag 10 maart reed een auto het terrein op en er stapten twee personen uit die het RVS in de auto laadden en vervolgens wegreden. Aan de hand van camerabeelden kon de identiteit van een van de verdachten worden achterhaald. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten voor verhoor. De identiteit van de medeverdachte is inmiddels bekend. De politie zet het onderzoek voort. (06-031400)

Sonja Eerhard: 053-4555588

---- --