Politie Zuid-Holland-Zuid

17/3 Hoeksche Waard

, 17-03-2006

MELDINGEN VERDACHTE SITUATIES GESTEGEN
HOEKSCHE WAARD- In de maanden januari en februari van 2006 heeft de politie 121 meldingen van verdachte situaties gekregen. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van het jaar 2005. De politie riep begin van het jaar via de media bewoners van de Hoeksche waard op om eerder verdachte situaties te melden aan de politie. Dit omdat het aantal woninginbraken sinds december 2005 een stijging liet zien. Daarnaast werden in januari hondenbezitters aangeschreven en gevraagd om een extra oogje in het zeil te houden. In de nacht van 4 maart jl. belde een vrouw uit Numansdorp nadat haar hond was gaan blaffen en zij verdachte personen bij een café-restaurant aan de Rijksstraatweg had gezien. De politie kon dankzij de alerte reactie van de vrouw even later twee verdachten aanhouden.
De extra aandacht voor verdachte situaties heeft dus zeker tot meer meldingen geleid. De politie is hier tevreden over en wil alle bewoners van de Hoeksche Waard bedanken voor hun alertheid. Het aantal woninginbraken is inmiddels gedaald. In januari vonden er 43 inbraken plaats terwijl er in februari 2006 11 inbraken waren. De politie is nog steeds actief bezig met onderzoek naar deze woninginbraken. Verdachte situaties kunnen overigens nog steeds gemeld worden. De politie is bereikbaar via 112 (bij spoed) en 0900-8844 (lokaal tarief).

KLAPPEN
NUMANSDORP Donderdagavond 16 maart zijn een 15-jarige en een 17-jarige jongen, beiden uit Numansdorp en een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van mishandeling van een 15-jarige jongen uit Heinenoord. Het groepje had op de Burgemeester de Zeeuwstraat onenigheid gekregen met het slachtoffer, waarna er klappen gevallen waren. Het slachtoffer liep daarbij een bloedneus en een tand door zijn lip op. De drie zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor zijn zij heengezonden.