Politie Friesland

Politie zoekt getuigen tasjesroof

Leeuwarden o Donderdag 16 maart om 18.10 uur werd een 71-jarige inwoonster van Menaldum beroofd van haar tas op de Joksedam. Getuigen wordt gevraagd informatie op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900 8844.

De vrouw ging bij de bushalte bij de Bilgaardpassage op een bankje zitten. Op een gegeven moment komt een man naast haar staan en pakt even later de boodschappentas van de vrouw. De man rent weg, valt, staat weer op en rent richting de Dulf. De verdachte is een mogelijk donkere man van ongeveer 1.80 1.90 meter, tussen de 20 en 30 jaar, slank en hij droeg een witte jas met capuchon. Het slachtoffer is zeer aangedaan. Het is de politie er alles aan gelegen om de verdachte te pakken te krijgen. Getuigen wordt gevraagd informatie op te nemen met de politie via het algemene nummer 0900 8844. Ook is de politie zeer geïnteresseerd naar een poging om een tas te roven. Deze poging zou zijn gepleegd op woensdag 15 maart, omstreeks 13.30 uur in de Roekstraat. Een getuige belde de politie dat een poging had plaatsgevonden. De vrouw die bijna beroofd was heeft echter geen contact opgenomen met de politie. Het verzoek aan dit slachtoffer is om alsnog in contact te treden met de politie. Zij kan een nuttige getuige zijn, mede omdat er overeenkomsten zitten in het signalement van deze poging en de tasjesroof op de Joksedam.

Uw tip
Heeft u informatie over deze zaak? Neem dan contact op met het team van Politie Fryslân, afdeling ; op telefoon nummer: 0900-8844 (0,13 Euro/minuut) of via faxnummer 058-880 8365.