Politie Zuid-Holland-Zuid

17/3 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 17-03-2006

DIEFSTAL BESTELAUTO
PAPENDRECHT- In de nacht van woensdag 15 maart op donderdag 16 maart 2006 is vanaf de Keizerskroon een witte Volkswagen Transporter kenteken 71-BS-NR gestolen.

GETUIGEN MISLUKTE OVERVAL GEZOCHT
LEERDAM Donderdagavond 16 maart heeft een onbekende man gepoogd een cafetaria aan het Burgemeester Meesplein te overvallen. De man dreigde het enig aanwezige vrouwelijke personeelslid met een mes en eiste geld. De vrouw weigerde de eisen van de man in te willigen en verwittigde de politie. Hierop koos de overvaller het hazenpad. Hij is dus zonder buit weer weggegaan. De politie is op zoek naar getuigen die rond het tijdstip van de overval: donderdagavond 16 maart tussen 19.35 19.45 uur, iets verdachts gezien hebben. Ook mensen die menen de man te herkennen naar aanleiding van het volgende signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie: Blanke man, 1.80m, 18-19 jaar, mager postuur, zwarte capuchon over zijn hoofd. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die liever anoniem informatie over deze zaak willen doorgeven kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

KORT EN KLEIN
GORINCHEM Donderdagavond 16 maart is een 36-jarige man uit Gorinchem aangehouden nadat hij in een café aan de Loevesteinlaan de boel kort en klein wilde slaan. De man was om onduidelijke redenen erg boos geworden en had met een barkruk gepoogd de gelegenheid kort en klein te slaan. Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot enkele tientallen glazen, een paar bierpullen en een kapotte barkruk. De man is aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor verhoor.

TEVEEL GEDRONKEN
LEERDAM In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart is een 40-jarige man uit Heukelum aangehouden omdat hij teveel gedronken had, maar toch was gaan autorijden. De man werd op de Provincialeweg in Leerdam gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies ver boven de streep en werd aangehouden. De man bleek bij controle op het politiebureau een alcoholgehalte van 565 ug/l te hebben. Bij 570 g/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De man heeft een rijverbod van 8 uren gekregen en is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

HARDLEERS
GORINCHEM In de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart is een 19-jarige man uit Alblasserdam tot twee maal toe aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De eerste keer betrapten agenten de beginnend bestuurder op het Melkpad in Gorinchem. Zijn alcoholgehalte was de eerste keer 285 ug/l, terwijl voor een beginnend bestuurder slechts 88 ug/l (0,2 promille) is toegestaan. De man werd na verhoor heengezonden en kreeg een rijverbod van drie uren mee. Korte tijd later zagen dezelfde agenten die de man eerder al aangehouden hadden, de man met zijn auto de snelweg oprijden. Zijn rijverbod was nog niet afgelopen en wederom had de man een te hoog alcoholgehalte: 145 ug/l. Na verhoor is de man heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

WINKELDIEFSTAL EN MISHANDELING
PAPENDRECHT Vrijdag 17 maart is een 38-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en mishandeling van een 25-jarige plaatsgenoot. De verdachte had op 20 februari jl. een winkeldiefstal gepleegd en was boos geworden op de 25-jarige winkelmedewerker die hem daarop aansprak. Daarna was hij er vandoor gegaan. Later was hij teruggekeerd en had de winkelmedewerker mishandeld. Die raakte daarbij lichtgewond aan zijn hoofd. Uit onderzoek bleek dat de 38-jarige man, een veelpleger, voor de winkeldiefstal en de mishandeling als verdachte aangemerkt kon worden. De officier van Justitie gaf toestemming de man buiten heterdaad aan te houden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

AANGEHOUDEN
NIEUW-LEKKERLAND Donderdagavond 16 maart is een 40-jarige man uit Nieuw-Lekkerland aangehouden op verdenking van bedreiging en stalking van zijn eveneens 40-jarige ex-vriendin. De man had eerder die avond de vrouw telefonisch bedreigd. Hierop waarschuwde de vrouw de politie. De verdachte werd in een woning aan de Middelweg aangehouden. Hij is op het politiebureau ingesloten voor verhoor.

RIJBEWIJS KWIJT
GORINCHEM Vrijdagochtend 17 maart is een 23-jarige man uit Giessenburg zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij door surveillerende agenten op de A15 betrapt werd op een veel te hoge snelheid. De man reed de agenten, die in een onopvallend voertuig reden, met hoge snelheid voorbij. Die reden daarop achter het voertuig aan, waarbij de teller op sommige momenten zelfs de 200 km/u haalde. Op de Banneweg werd de man, een beginnend bestuurder, aan de kant gezet en zijn rijbewijs direct ingevorderd. Ook werd de man aangehouden. Hij is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.