Politie Zuid-Holland-Zuid

17/3 Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

, 17-03-2006

HARDDRUGS
DORDRECHT- Een 43-jarige man uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden nadat hij een balletje cocaïne kocht van een 50-jarige man uit Dordrecht. Dit gebeurde op donderdagmorgen 16 maart 2006 in de Johan de Wittstraat. Kort daarop werd de 50-jarige man eveneens aangehouden. Hij had geen drugs bij zich, maar wel een fiks geldbedrag. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De 43-jarige koper is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

DORDRECHT- Twee mannen van 38 jaar uit Zwijndrecht en 29 jaar zonder vaste woonplaats zijn door politieagenten aangehouden omdat zij in het bezit waren van cocaïne. Dit gebeurde op donderdagmorgen 16 maart 2006 op het Kasperspad. De 38-jarige man had 1 balletje bij zich en de 29 jarige man had 5 balletjes bij zich. De 29 jarige man is na verhoor met een dagvaarding heengezonden en de 38-jarige man die veelpleger is zit nog vast en wordt 17 maart voorgeleid.

BEDREIGING BLIJKT VALSE AANGIFTE ( vervolgbericht van 16 maart) DORDRECHT- Na onderzoek blijkt dat een 21-jarige vrouw uit Dordrecht een valse aangifte heeft gedaan tegen haar 24-jarige ex-vriend. Ze deed aangifte van het feit dat de 24 jarige man uit Dordrecht haar had bedreigd. Dit gebeurde op donderdagochtend 16 maart 2006 omstreeks
01.30 uur in de van Aerssenstraat. De vrouw gaf na bedreiging haar portemonnee en GSM aan de verdachte De verdachte is direct in vrijheid gesteld. De vrouw verklaarde dat zij de valse aangifte deed omdat haar ex-vriend haar steeds lastig viel. Zij is met een dagvaarding heengezonden.

MILIEUVERKEERSCONTROLE
DORDRECHT Donderdag 16 maart heeft de afdeling milieuzaken van politie Zuid-Holland-Zuid in samenwerking met diensten zoals de Douane en het Ministerie van VROM een grote controle gehouden op transporten. Dit gebeurde op de Laan der Verenigde Naties. In totaal werden 39 voertuigen gecontroleerd, waarvan 12 afvaltransporten. Van de 39 gecontroleerde voertuigen waren er 26 in orde, bij 7 voertuigen was het nodige mis. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven, o.a. voor overbelading, vervallen APK en het niet volledig invullen van de begeleidingsdocumenten. Verder werd van één chauffeur zijn zendapparatuur in beslag genomen. Alle chauffeurs hebben ook een blaastest ondergaan om te controleren of ze niet gedronken hadden. Geen van de chauffeurs bleek onder invloed van alcohol te verkeren.

SCHELDEN EN DREIGEN
DORDRECHT Donderdagmiddag 16 maart is een 59-jarige man uit Dordrecht op de Koninginneweg aangehouden nadat hij zijn 58-jarige buurvrouw bedreigd en uitgescholden had en spullen uit haar tuin vernield had. De man was voor het raam van de buurvrouw gaan staan en had haar uitgemaakt voor alles wat mooi en lelijk was. Nadat hij ook spullen uit haar tuin vernield had, was de maat vol voor de vrouw. Zij belde de politie en deed aangifte van de bedreiging, belediging en vernieling. Hierop werd de 59-jarige man aangehouden. Hij is voor verhoor ingesloten op het politiebureau.

GETUIGEN BEROVING GEZOCHT
DORDRECHT Donderdagavond 16 maart omstreeks 22.40 uur heeft een nog onbekende man een 54-jarige vrouw en haar 25-jarige dochter bedreigd en gepoogd te beroven. Het tweetal was lopend onderweg naar hun bestemming, waarbij de 25-jarige vrouw de rolstoel van haar moeder duwde. Aan het einde van het fietspad aan de Stadspolderring werd de jongste vrouw van achteren aangevallen door een man. Vervolgens probeerde de man de tas, die op de schoot van de oudste vrouw lag, mee te nemen. Dit lukte pas in tweede instantie omdat de vrouw haar tas niet los wilde laten. Uiteindelijk lukte het de man toch de tas te grijpen. Omdat de vrouwen aangaven dat er niets waardevols in de tas zat, kiepte de overvaller de tas leeg op straat en gooide een map in het gezicht van de jonge vrouw. Die raakte hierbij gewond aan haar gezicht. De man ging er zonder buit vandoor in de richting van winkelcentrum Bieshof op het moment dat er andere mensen zijn kant uit kwamen lopen. De politie stelt een onderzoek in naar het voorval en is op zoek naar mensen die rond het tijdstip van de overval iets verdachts gezien hebben of de man herkennen aan het volgende signalement: Lengte 1.70 m, gedrongen postuur, getinte huidskleur, bol gezicht babyface, 18- 20 jaar. Ten tijde van de overval droeg de man een donkere spijkerbroek en een korte, donkerkleurige jas en een donkerblauwe, gebreide muts. Getuigen die iets gezien hebben of menen de man te herkennen aan de hand van genoemd signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

HUISELIJK GEWELD
DORDRECHT Donderdagavond 16 maart is een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn 26-jarige schoonzus. De man had in een woning aan de Bloys van Treslongstraat onenigheid gekregen met zijn 21-jarige vriendin en was hierbij nogal hardhandig richting de vrouw. Toen zijn 26-jarige schoonzus haar zuster wilde beschermen en tussen beide in kwam staan, had de man de twee vrouwen bedreigd met een mes. Hierop werd besloten de politie te alarmeren. Agenten hielden de man aan. De 26-jarige vrouw deed aangifte van bedreiging. De verdachte is ingesloten op het politiebureau en wordt verhoord.

OPENLIJK GEWELD (vervolgbericht 13 maart)
ZWIJNDRECHT Donderdagmiddag 16 maart zijn een 13-jarige en een 15-jarige jongen, beiden uit Zwijndrecht, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Dordrecht op 12 maart jl. Eerder werden al zeven andere jongens aangehouden voor deze zaak. De politie zet het onderzoek voort.

VALS GELD
DORDRECHT - Donderdagmiddag 16 maart is een 47-jarige man uit Polen aangehouden nadat hij in een restaurant aan het Van Oldenbarneveltplein geprobeerd had te betalen met een vals bankbiljet. Personeel van het restaurant vertrouwden het niet en waarschuwden de politie. De agenten vermoedden eveneens dat het geld vals was, daarom werd de Poolse man aangehouden. Uit onderzoek van de technische recherche is inmiddels gebleken dat het bankbiljet inderdaad vals is. De verdachte is in verzekering gesteld.

VAN ALLES MIS
DORDRECHT Vrijdagochtend 17 maart zijn een twee mannen van 31 en 37 jaar (woonplaats onbekend) aangehouden nadat zij gecontroleerd waren in een auto die mogelijk gestolen is. Agenten controleerden de auto omdat deze met een lage snelheid slingerend over de A16 reed. Zij wilden de bestuurder controleren op het gebruik van alcohol. De bestuurder bleek inderdaad onder invloed te zijn. Ook was hij niet in het bezit van een geldig identiteitsbewijs. Bovendien constateerden de agenten dat een portier van het voertuig verbogen was en de auto doorverbonden was. Hierdoor ontstond het vermoeden dat beiden in een gestolen auto reden. Beide mannen werden hierop aangehouden. Bij de fouillering van de 31-jarige man werd een bolletje met vermoedelijk drugs aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort.