Gemeente Westerveld

14-3-2006
Woningen voor starters, senioren en zorgbehoevenden in Meerkamp-West De gemeente Westerveld en Woonconcept gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor woningen voor starters, senioren en zorgbehoevenden in de wijk Meerkamp-West in Havelte. Burgemeester Anne Meijer van de gemeente Westerveld en directeur Hedzer van Houten van Woonconcept tekenden hiervoor een intentieovereenkomst.
Intentie
Woonconcept en de gemeente Westerveld zijn de intentieovereenkomst aangegaan om gezamenlijk de ontwikkelvarianten in het uitbreidingsplan Meerkamp-West te onderzoeken. In dat uitbreidingsplan heeft de gemeente nu nog bijna twee hectare grond in eigendom, waar gebouwd kan worden.

Bijzondere woningbouw

De gemeente wil in Meerkamp-West graag woningen bouwen voor starters, senioren en zorgbehoevenden. Voor dit soort bijzondere woningbouw is in het bestemmingsplan al ruimte gereserveerd. Samen met drie architectenbureaus heeft de gemeente bekeken hoe aan de plannen ruimtelijk invulling kan worden gegeven. In de tweede helft van april organiseren de gemeente en Woonconcept een gezamenlijke informatieavond voor bewoners van Meerkamp-West. Per juni moet duidelijk zijn welke mogelijkheden voor deze bijzondere woningbouw er zijn in de wijk.