Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

17 maart 2006

Brummen - loslopende hond grijpt ree

Een jachtopzichter heeft deze week in het bosgebied achter Groot Engelenburg aan de Eerbeekseweg een ree uit zijn lijden moeten verlossen nadat het dier door een loslopende hond was gegrepen. De eigenaar van de hond belde in paniek de politie om het gebeurde te melden. Een jachtopzichter vond na enig zoekwerk het zwaar gewonde dier. De politie waarschuwt hondenbezitters om hun hond in bewust bosperceel aan de lijn uit te laten. Het is verboden voor loslopende honden ! Dit staat ook op meeredere bordjes aangegeven en in de afgelopen periode zijn hiervoor al 12 mensen bekeurd. Wil men z'n hond wel los laten lopen, dan kan dit o.a. in het aangewezen bosgebied achter de Vinkenweide.

Laren - Botsing met reebok

Een 29-jarige vrouw kwam donderdagavond in botsing met een reebok. Het ongeluk gebeurde op de Markeloseweg. De ree heeft de botsing niet overleefd, de auto raakte beschadigd.

Zutphen - Hulpverleningsdiensten rukken uit door misverstand

Naar aanleiding van een spoedmelding rukten donderdag (16/03) politie, brandweer en ambulance uit richting de IJsselkade. Er zou mogelijk een auto met een kind het water van de IJssel in zijn gereden, maar dit bleek gelukkig niet zo te zijn. Bij navraag bleek dat iemand had gebeld en haar kind een koortsstuip had gekregen en was 'weggevallen'. De vrouw woonde in de buurt van de IJsselkade en dit was de enige duidelijke locatie voor de hulpverleners. Het kind is een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen en de vrouw heeft zich verontschuldigd voor de verwarring.

Twello - klachten over fietsen op trottoir

De politie heeft naar aanleiding van klachten over het fietsgedrag van scholieren op het trottoir tussen de Binnenweg en de IJsbaanweg weer een controle gehouden. Er werd al eerder op die locatie verbaliserend opgetreden omdat er toch een gevaarlijke situatie voor de voetgangers ontstaat. Vrijdagochtend werden 14 scholieren bekeurd en de politie zal de controles vaker uitvoeren.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Anton de Ronde, tel. 055 - 548 6062

---- --