Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 maart 2006

Zelhem - Fietsster loopt beenletsel op

Een 13-jarige fietsster uit Hengelo (Gld.) liep donderdagmorgen (16/03) op de Kruisbergseweg beenletsel op doordat zij met haar stuur in het stuur van een 13-jarige plaatsgenote kwam. Zij reden samen over het fietspad toen rond 08.45 beide sturen in elkaar kwamen. Het meisje kwam ten val en liep beenletsel op, waaraan zij behandeld werd.

Hengelo (Gld.) - Insluiping in bejaardenwoning

Een nog onbekende vrouw zag donderdagmiddag (16/03) kans in een bejaardenwoning aan de Fokkinkweg binnen te dringen en een gouden ketting te stelen. De op leeftijd zijnde bewoonster ontdekte rond 13.45 uur bij toeval een onbekende vrouw in haar slaapkamer. De vrouw sprak geen Nederland en ging er meteen vandoor. Zij bleek een ketting te hebben gestolen. De verdachte vrouw heeft een licht getinte huid, is circa 30 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1.60 m. Opvallend is dat zij zich huppelend verplaatste. De politie vraagt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Doetinchem - Jonge winkeldievegges aangehouden De politie heeft donderdagmiddag (16/03) in een winkel aan de Catharinastraat drie meisjes van 13 jaar uit Doetinchem aangehouden die twee ringen hadden gestolen. Eén van hen nam rond 15.30 uur de ringen mee terwijl de andere twee op de uitkijk stonden. Het winkelpersoneel droeg hen over aan de politie, die de meisjes voor verhoor meenam naar het politiebureau. Zij gaan naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Borculo/NeedeÉibergen/Buurlo - Negenenvijftig bestuurders in de fout

Negenenvijftig bestuurders van auto's, bromfietsen en fietsen gingen donderdag tijdens een aantal verkeerscontroles in de gemeente Berkelland in de fout. De politie controleerde onder anderen op het dragen van de autogordel, het rijden door rood en het rijden onder invloed van alcohol. Ook werden er bromfietsen gecontroleerd of ze niet opgevoerd waren en lette de politie op fietsers die met meer dan twee naast elkaar reden.

De controles werden op de Needseweg, de Diepenheimseweg en op de Vordenseweg uitgevoerd. Aan het eind van de dag werd de lijst van overtredingen opgesteld: 25 automobilisten droegen geen gordel, 13 bestuurders reden te hard, 5 reden er door rood, 5 bromfietsen bleken te zijn opgevoerd en drie personen fietsten naast elkaar. Van de mensen die de politie liet blazen, bleek niemand gedronken te hebben.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 6052

---- --