Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude



* Samengaan Sociale Zaken gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmerliede en Spaarnwoude
kap suikeresdoorn
Datum: 17/03/2006

De suikeresdoorn op het Dorpsplein in Haarlemmerliede houdt de gemoederen van de pleinbewoners al jaren bezig. Sommigen willen dat de boom gekapt wordt, anderen juist weer niet.
De suikeresdoorn is in de loop der jaren behoorlijk uit zijn krachten gegroeid. Een fraaie blikvanger op een dorpsplein. Maar ook de nodige overlast. In de zomer het wegnemen van zonlicht, in de herfst het verliezen van veel blad.
Snoeien heeft een aantal jaren wat verlichting gebracht, maar het blijven snoeien heeft op termijn een averechts effect. Uit verschillende reacties van pleinbewoners bleek dat in feite alle neuzen wel één kant op staan. Er mag gekapt worden, mits er een boom voor in de plaats komt die wel passend is voor de omgeving en minder overlast veroorzaakt.
Na lang wikken en wegen hebben burgemeester en wethouders dan toch besloten de suikeresdoorn te kappen en in overleg met de bewoners een vervanger te planten.
De keuze van de bewoners is gevallen o[p de Fagus sylvatica Dawyck Gold, een zuilvormige beuk.
Woensdag 22 maart a.s. is het de nationale boomfeestdag. Die dag om 11 uur zal de Dawyck Goldworden gepland. De wethouder mevrouw M.C. Polderman-Bulterman en de kinderen van groep 5/6 van de Sint Franciscusschool zullen daarbij helpen. Ook de pleinbewoners zijn uitgenodigd.
Opvallend: de Dawyck Gold is in 2006 verkozen tot boom van het jaar ! Samengaan Sociale Zaken gemeenten Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Datum: 06/03/2006

Op 1 april 2006 fuseren de afdelingen Sociale Zaken van de drie gemeenten Bloemendaal, Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Heemstede. De nieuwe uitvoeringsorganisatie wordt gehuisvest in het raadhuis van de gemeente Heemstede. De gemeenten verwachten door de samenvoeging van de afdelingen meer efficiency en continuïteit te bereiken. Dit moet leiden tot een betere dienstverlening en lagere uitvoeringskosten.

Eén centraal adres
De afdeling Sociale Zaken van de drie gemeenten wordt gehuisvest op het volgende adres:

Gemeentehuis Heemstede
Raadhuisplein 1, 2101 HA Heemstede
Postbus 352, 2100 AJ Heemstede

Openingstijden
Telefoon: 023 548 58 68 maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur Inloopspreekuur (zonder afspraak): maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur

Cliënten kunnen hier terecht voor o.a.: Wet Werk en Bijstand, bijzondere bijstand, minimabeleid, inburgering en de Wet voorziening gehandicapten.

Gevolgen van de samenwerking
De overgang van de medewerkers Sociale Zaken van de gemeenten Bloemendaal en Haarlemmerliede en Spaarnwoude betekent dat cliënten uit deze gemeenten hun consulent straks alleen op afspraak in hun eigen gemeentehuis kunnen bezoeken. Spontaan langsgaan in het eigen gemeentehuis heeft dus geen zin meer.

Bij vragen geldt het advies: altijd eerst bellen met het centrale nummer 023-548 58 68. Veel zaken kunnen schriftelijk of telefonisch afgehandeld worden. Indien nodig wordt een afspraak met de consulent in het eigen gemeentehuis gemaakt.
Het werkbriefje en andere documenten kunnen cliënten inleveren bij het eigen gemeentehuis of sturen naar het adres in Heemstede.

De samenwerkende gemeenten hopen zo de eventuele ongemakken van de fusie tot een minimum te beperken.