Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Nieuwsoverzicht

Hernieuwing persdocumenten

De persdocumenten zijn slechts geldig tot einde 2006. U kunt uw erkenning hernieuwen en dus nationale persdocumenten krijgen voor de periode 2007-2011. Omdat de herzieningsprocedure die de erkenning van alle beroepsjournalisten betreft heel wat tijd in beslag kan nemen, dringen we aan op enige spoed.

Indien u intussen van statuut veranderd bent of voor eind 2006 een ander statuut zelfstandige, (brug)gepensioneerde - zou aannemen, vragen wij dit ook op het formulier aan te duiden.

Indien uw werk niet meer beantwoordt aan de wettelijke bepalingen en u bijgevolg de titel van beroepsjournalist niet meer kan voeren, of indien u uw persdocumenten niet wenst te hernieuwen, vragen wij u op de bijgevoegde vragenlijst hernieuwing erkenning 2007-2011 uitdrukkelijk te vermelden dat u afstand doet van uw erkenning als beroepsjournalist.

In geval van niet-hernieuwing kunt u nog wel bij de VVJ/AVBB aangesloten blijven als erelid. Voor meer informatie over erelidmaatschap kunt u contact opnemen met het secretariaat van de VVJ.