Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Informatie over ontwerp Van Beuningenplein

In overleg met buurtbewoners is onlangs een concept Programma van Eisen tot stand gekomen over de herinrichting van het Van Beuningenplein.

Bij de startbijeenkomst van dit project op 13 december 2005 werd duidelijk dat er een wens was voor een groter, groener en veiliger plein met speelvoorzieningen, een koffie-/theehuis met terras en een inpandige fietsenstalling. Deze wensen zijn verwerkt in het huidige plan: een groter en veiliger plein wordt verkregen door de rijbanen aan de noord- en westzijde van het Van Beuningenplein op te heffen. De parkeerplaatsen die daardoor verdwijnen worden in de parkeergarage onder het Van Beuningenplein gecompenseerd. In een huis-aan-huis enquête zijn deze wensen getoetst. Onder de pleinbewoners bleek voor alledrie een duidelijke voorkeur.

Op 29 maart 2006 tussen 16.30 uur en 19.30 uur vindt een inloopmiddag plaats in de Waterval aan de Van Hallstraat 10. Tijdens deze inloopmiddag krijgt ieder de gelegenheid zich te laten informeren over de stand van zaken rond het project en te reageren op het Programma van Eisen.

* Het concept Programma van Eisen:
Ligt ter inzage vanaf 15 maart t/m 12 april op het stadsdeelkantoor en het wijkcentrum Staatsliedenbuurt, Van Hallstraat 81

* Of is hier te downloaden.

Reageren op het Programma van Eisen kan t/m 12 april per brief of e-mail (e.minnaard@westerpark.amsterdam.nl).

17 maart 2006