Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Zevenaarders verdacht van inbraak op bouwterrein
Publicatiedatum: 17-3-2006 13:09:22

Zevenaar - Twee Zevenaarders van 25 en 26 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een inbraak op een bouwterrein aan de Groeneweg in hun woonplaats. De twee werden in een auto rijdend aangetroffen na een melding van een getuige die kort tevoren melding had gedaan van een verdachte situatie.

Politieagenten stelden na de getuigenmelding een onderzoek in en ontdekten dat een deel van de omheining van het bouwterrein vernield was. Ook werd er bouwmateriaal buiten de omheining aangetroffen dat kennelijk was klaargelegd om mee te nemen. De agenten besloten daarop een oogje in het zeil te houden en zagen korte tijd later een bedrijfsauto rondrijden die eerder ook door de getuige was gezien. De agenten zetten de achtervolging in en lieten de wagen in Groessen stoppen. De inzittenden bleken de beide Zevenaarders te zijn. Beiden konden zich echter niet legitimeren en bleken bovendien inbrekers gereedschap bij zich te hebben. De mannen werden daarop aangehouden en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Door het bouwbedrijf is later aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Autodief vliegt uit de bocht en laat buit achter
Publicatiedatum: 17-3-2006 13:08:42

Andelst - Een nog onbekende autodief heeft donderdagochtend zijn buit moeten achterlaten nadat hij op de Wageningsestraat uit de bocht was gevlogen. De auto, een rode Opel Astra, bleek eerder die nacht te zijn ontvreemd. Buurtbewoners maakten rond kwart voor zeven melding dat er een beschadigde auto op hun erf was achtergelaten nadat de bestuurder ermee uit de bocht was gevlogen. Volgens getuigen was de bestuurder uit de wagen geklommen en er vandoor gegaan. Even later werd vanaf de Wilhelminastraat in Andelst gemeld dat daar ook een auto was gestolen. De politie sluit niet uit dat beide zaken met elkaar te maken hebben en stelt een nader onderzoek in. De achtergelaten auto is voor sporenonderzoek veiliggesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Met ruim 100 km/u door bebouwde kom: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 17-3-2006 13:08:07

Elst - De Elster politie heeft donderdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige motorrijder uit Heteren. De man was betrapt met een snelheid van ruim 100 km/u op de Aamsestraat. Daar geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. De man trok even voor acht uur de aandacht van een surveillerende agent toen hij met hoge snelheid over de Aamsestraat reed. De agent zette de achtervolging in en klokte de man met 115 km/u op de teller. De Heterenaar werd vervolgens aan de kant gezet. Na correctie bleef er nog een snelheidsoverschrijding over van 56 km/u. Reden waarom het rijbewijs van de motorrijder werd ingevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Zettenaar opgepakt voor rijden onder invloed

Publicatiedatum: 17-3-2006 13:07:38

Zetten/Arnhem - De politie van Zetten heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 22-jarige automobilist uit Zetten opgepakt voor het rijden onder invloed. Bij de man werd een alcoholpromillage gemeten van ruim twee maal de toegestane hoeveelheid. Door de Arnhemse politie werd verzocht naar de man uit te zien omdat hij met zijn auto zonder te betalen zou zijn weggereden uit een parkeergarage. Daarbij zou tevens de slagboom zou zijn vernield. De Zettenaar werd even later thuis aangetroffen en bleek naar alcohol te ruiken. De man werd vervolgens aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademonderzoek. Het resultaat daarvan was een alcoholpromillage van
1,15. Tegen de Zettenaar is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---