Provincie Groningen

onderwijsnota Leerlingen Noorderpoortcollege ontwerpen lay out onderwijsnota 17 maart 2006

Donderdag 16 maart overhandigde gedeputeerde Ineke Mulder van onderwijs de provinciale onderwijsnota Handig Zelfstandig aan klas 2D secretarieel van het Noordpoortcollege, locatie Winschoten. Deze klas heeft in het kader van een praktijkopdracht de lay out van de onderwijsnota ontworpen. Zij hebben in groepjes concepten gemaakt, en daaruit is een ontwerp gekozen voor de binnenkant en een ontwerp voor de buitenkant.

Leerlingen Noorderpoortcollege tonen de nota Handig zelfstandig

In Handig Zelfstandig staat het beleid van de provincie op het gebied van onderwijs omschreven. De provincie streeft ernaar dat de jeugd in Groningen zich op 23-jarige leeftijd zoveel mogelijk zelf kan redden in de maatschappij en in het bijzonder op de arbeidsmarkt. Voor veel jongeren is dit vanzelfsprekend, maar sommige jongeren hebben vanwege bepaalde problemen extra aandacht en ondersteuning nodig. Om die reden is ons onderwijsbeleid met name gericht op de leerlingen van het praktijkonderwijs, het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en het middelbaar beroeps onderwijs (mbo).

De ambitie is drieledig: alle jongeren in beeld, en ze van 0 tot 23 jaar te volgen tijdens hun schoolcarrière, alle jongeren een startkwalificatie en het aantal voortijdig schoolverlaters te verminderen en alle jongeren aan het werk.

Publicaties
Info
Publicatie
Prijs
Bestel
Aantal
Download

Klik hier voor meer informatie

Onderwijsnota Handig Zelfstandig 2005-2008

Visie op zelfredzaamheid 0 tot 23-jarigen in de provincie Groningen gratis


__
(618 kb)
Download gratis het document
Bestellen

Bestellen

17 maart 2006