Politie Groningen

Politie zoekt getuigen van overval op pizzakoerier

Groningen, 17-03-2006 o De politie stelt een onderzoek in naar een overval op een pizzakoerier. De overval vond donderdagavond omstreeks 22.00 uur plaats op de Zagerij in Groningen.

Op het moment dat de pizzakoerier een bestelling wilde afleveren, werd hij door een onbekende man vastgepakt en bedreigd met een mes. Hij someerde het slachtoffer zijn bezittingen af te geven. De dader is er vervolgens op de brommer van het slachtoffer vandoor gegaan. Hij reed weg in de richting van het Eemskanaal, Noordzijde. Het gaat om een rode brommer met een pizzakoffer achterop. De politie zoekt getuigen van de overval.

Signalement

Volgens het slachtoffer gaat het om een man met een getinte huidskleur. Hij is circa 18 jaar oud, 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur. Hij sprak met een buitenlands accent. Hij was gekleed in een donkere gewatteerde jas en droeg de capuchon van zijn jas over zijn hoofd. De politie vraagt koeriers en bezorgdiensten van restaurants alert te zijn en getuigen worden verzocht contact op te nemen met het roofcoördinatieteam in Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).