Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

17 maart 2006

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

Een 25-jarige automobilist uit Apeldoorn viel vrijdagmorgen vroeg rond 01.15 uur op de Lange Amerikaweg op doordat hij met een kapot achterlicht reed. Dit werd gezien door de politie die bij controle constateerde dat de man onder invloed van alcohol was. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie controleerde vrijdagmorgen vroeg rond 01.55 uur op de Spadelaan een 34-jarige automobilist uit Apeldoorn. Zijn promillage bedroeg ook 0,6. De politie maakte in alle gevallen proces-verbaal op.

Apeldoorn - Diefstal van motorfietsen

Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (16/03) uit een schuur van een bedrijf aan de Condorweg twee motoren gestolen. De daders kwamen via de achterdeur de schuur binnen en namen de motoren mee. De 37-jarige eigenaar ontdekte donderdagmorgen de inbraak en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.

Apeldoorn - Winkeldievegge aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag (16/03) in een winkel aan de Brinklaan een 62-jarige winkeldievegge uit Apeldoorn aangehouden. De vrouw had rond 16.10 uur een broek in haar tas gestopt en wilde hiermee de winkel verlaten. Winkelpersoneel betrapte haar en droeg de vrouw over aan de politie. Controle wees uit dat zij in haar tas nog meer goederen had die zij in diverse andere winkels had gestolen. De vrouw had zich eerder meermalen aan winkeldiefstallen schuldig gemaakt. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Fietsers en wandelaars in de fout

Tweeëntwintig fietsers (inclusief een snorfietser) gingen donderdagavond (16/03) tijdens een controle in het centrum van Apeldoorn in de fout. Twintig van hen hadden hun verlichting niet in orde en twee fietsers reden over het voetgangersgebied. Twee wandelaars liepen door, terwijl de spoorbomen gesloten waren.

Apeldoorn - Politieactie "blauw verven"

Het politieteam Zuidoost heeft donderdagavond (16/3) op meerdere plaatsen, waaronder de Laan van Kuipershof, de Landdrostlaan, Kanaal Zuid en de Voldersdreef, verkeerscontroles gehouden. Met inzet van 21 politiemensen werd onder de noemer "Blauw Verven" van 67 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder, een 53-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek rond 20.45 uur bij de controle op de Laan van Kuipershof onder invloed. Hij blies 0,9 prom.

Vierenvijftig andere deelnemers aan het verkeer werden bekeurd voor overtredingen zoals de snelheid, het rijden door rood licht, geen gordel en onvoldoende verlichting. Eén bestuurder moest nog een boete van 170 euro betalen en een andere deelnemer aan het verkeer had nog 60 dagen celstraf tegoed. Hij werd direct aangehouden en opgesloten in een politiecel. Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --