Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

17 maart 2006

Ermelo - Auto en snorfiets botsen

Een 36-jarige automobilist en een 16-jarige jongen kwamen donderdagmiddag (16/03) met elkaar in botsing. De 36-jarige man reed op de Lokhorstweg en verleende de jongen, die van rechts kwam, geen voorrang. De jongen nam de binnenbocht en zag de auto niet. Er ontstond een botsing, waarbij de jongen gewond raakte aan zijn been.

Ermelo - Man met mes aangehouden

De politie heeft donderdagavond (16/3) in de Zandkampweg in Ermelo een 48 jarige man aangehouden, nadat hij bij op zijn hurken met een mes bij de geparkeerde auto van zijn ex-vriendin werd aangetroffen. De man wordt er van verdacht vernielingen aan de auto te hebben willen plegen. Tegen de man was eerder aangifte gedaan van mogelijke vernieling aan de auto.

De man werd betrapt door een 39 jarige man Ermeloër. Hij kon de verdachte met de nodige moeite aanhouden, waarna deze aan de politie werd overgedragen.

Harderwijk - Gewapende overval

Een 65-jarige man uit Harderwijk is in de nacht van donderdag op vrijdag (16-17/03) rond half één op straat overvallen. Hij liep naar zijn flatwoning aan het P.C. Hooftplein, toen hij van achteren werd vastgepakt. Hij werd door twee mannen geschopt en geslagen en gedwongen zijn geld af te geven. Nadat de man zijn geld had afgestaan, renden de daders weg. De politie is en onderzoek gestart. Getuigen die in de nachtelijke uren tussen 24.00 en 00.30 uur in de omgeving van het P.C. Hooftplein iets verdachts hebben gezien, of over dit misdrijf iets weten, worden verzocht te bellen met de politie via 0900-8844 of anoniem 0800-7000,

Harderwijk - Man verliest vingertopje door autopech

Een 32-jarige man uit Hattem verloor vrijdagochtend (17/03) zijn vingertopje. Hij stond stil op de Ganzeweg onder Zeewolde omdat hij problemen had met de v-snaar van zijn auto. Bij het bekijken van het probleem, raakte hij met zijn vinger tussen V-snaar en motor. Daarbij raakte hij het topje van zijn rechter ringvinger kwijt. De man is naar het ziekenhuis gebracht. De politie in Harderwijk heeft het slachtoffer van deze melding na enig zoeken aangetroffen. De locatie waar de man stil stond was voor de meldkamers van Flevoland en NO-Gelderland niet duidelijk te krijgen. De man wist niet precies waar hij stil stond.

Harderwijk/Elburg/Putten - Elf bekeuringen

De politie heeft donderdagavond (16/03) in Harderwijk vier boetes uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel in de auto. De controle vond plaats op de kruising Vitringasingel - Selhorstweg.

In Elburg heeft de politie donderdag (16/03) drie automobilisten bekeurd op de Veldbloemenlaan. De bestuurders reden door bij een tijdelijk verkeersbord 'verboden in te rijden'. Ze kregen alledrie een boete van vijftig euro.

De politie heeft bij een controle aan de Harderwijkerstraat in Putten vier keer bekeurd: drie automobilisten hadden geen gordel om en één automobilist belde niet handsfree.

Op de kruising Beulekampersteeg/Oude Nijkerkerweg in Putten werden bij een snelheidscontrole 17 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid was 102 km per uur waar 60 km per uur was toegestaan.

Nunspeet/Harderwijk - Wegpiraat aangehouden

De politie heeft donderdagochtend (16/03) een 49-jarige man uit Nunspeet aangehouden na meerdere gevaarlijke verkeersovertredingen. De man haalde meerdere auto's op een gevaarlijke manier in en reed veel te hard. De man is meegenomen naar het politiebureau en daar verhoord. Na overleg met de officier van justitie werd besloten een uitgebreid proces-verbaal op te maken met daarin een verslag van het rijgedrag van de man. De officier van justitie zal daarna een beslissing nemen over de op te leggen straf.

Vaassen - Auto rijdt fietser aan

Een 71-jarige automobilist uit Apeldoorn reed donderdagmorgen een 73-jarige fietser uit Vaassen aan. De 71-jarige man wilde bij de Laan van Fasna linksaf slaan richting de A50, maar zag daarbij de fietser over het hoofd, die vanuit de richting A50 kwam aanrijden. De fietser viel en raakte gewond aan zijn hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --