Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 17 maart 2006

Veelpleger opgepakt

TILBURG Gistermiddag rond halfvijf hebben agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg een 40-jarige man uit deze stad aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man uit een warenhuis in de Heuvelstraat in Tilburg een leren jas had gestolen. De man die bij politie en justitie geregistreerd staat als Veelpleger is in verzekering gesteld. Conform het voor Veelplegers geldende protocol wordt de man na het politieonderzoek ter beschikking van justitie gesteld. In de praktijk betekent dit dat de man, tot de zaak voor de rechter komt, in hechtenis blijft.

De zaak kwam aan het rollen toen agenten van het Tilburgse Veelplegersteam de man in de Tilburgse binnenstad signaleerde, waarbij hij zich verdacht gedroeg. Als de agenten de man observeren zien zij dat hij in het warenhuis een leren jas aantrekt en daarover heen zijn eigen jas aandoet. Als hij zonder te betalen de winkel uitloopt pakken agenten hem bij de kraag. De politie heeft gistermiddag direct een aangifte opgenomen. De aangehouden Tilburger kreeg een winkelverbod.

Politie onderzoekt zinloos geweld

TILBURG - Met het opnemen van een aangifte van een 24-jarige Tilburger is de politie een onderzoek gestart naar een vorm van zinloos geweld. De Tilburger werd gistermiddag rond vijf uur op de Spoorlaan in Tilburg door de bestuurder van een grote zwarte auto, zonder enige aanleiding, op zijn gezicht geslagen. Bij de mishandeling werd ook de bril van het slachtoffer vernield, waardoor hij een stukje glas in een van zijn ogen kreeg.

Politie ruimt hennepkwekerij met 210 planten

TILBURG In een woning aan de Kruidenlaan in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond de klok van vijf uur een hennepkwekerij met 210 planten aangetroffen. De kwekerij was ingericht op de zolderverdieping van een woning. De kwekerij is ontruimd en tegen de eigenaar, een 21-jarige Tilburger, maakt de politie proces-verbaal op.

Ontvluchte Tilburger meldt zich bij de politie

TILBURG Een 25-jarige Tilburger meldde zich gistermiddag om kwart over vijf bij de politie. Hij was op 27 mei van het vorige jaar gevlucht uit de Penitentiaire Inrichting Maashegge te Overloon. De man is ingesloten en wordt weer ter beschikking van deze inrichting gesteld.

Illegale Chinees aangehouden

BIEST HOUTAKKER In een restaurant in Biest Houtakker hebben agenten van het team Vreemdelingenzaken gisteravond rond de klok van zes uur een 43-jarige illegale Chinees aangehouden. Bij een controle werd de 43-jarige man aangetroffen. Hij had valse identiteitspapieren. Hierop werd de man aangehouden en in verzekering gesteld omdat hij verdacht wordt van oplichting.

Tilburgse jongen aangehouden na mishandeling

TILBURG Een 17-jarige Tilburgse jongen is gisteravond omstreeks tien over negen aangehouden op de Bijsterveldenlaan. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 12-jarige plaatsgenoot. De 12-jarige jongen stond met een paar vrienden te praten bij de voetbalvereniging t Zand. Plotseling komt de 17-jarige naar het slachtoffer toe en geeft hem een paar rake klappen op zijn gezicht. Een trainer van de voetbalverenging heeft de vechtende uit elkaar gehaald. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en na het politieonderzoek is de verdachte aan zijn vader mee gegeven.

Jongen geeft valse naam op bij politiecontrole

TILBURG Tijdens controle van overlast veroorzakende jongeren in de Tilburgse binnenstad hebben agenten gisteravond om tien over negen een 14-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij gaf agenten een valse naam op. Verder vond de jongen het kennelijk stoer om zich tegenover de agenten recalcitrant te gedragen.

De aanhouding van deze lastpak was het resultaat van de hernieuwde aanpak van overlast veroorzakende jeugd. Agenten van het politieteam Binnenstad zijn daar gisteravond mee begonnen, mede naar aanleiding van klachten van winkeliers en winkelend publiek. De tactiek van de politie is erop gericht om de in de binnenstad rondhangende jongeren in beweging te houden en te voorkomen dat zij in grote groepen samenscholen. Hiermee wordt voorkomen dat jongeren doelloos rondhangen in de Tilburgse binnenstad. Bovendien hebben agenten gisteravond ook gelet op afwijkend verkeers- en ander gedrag. De agenten zijn goed herkenbaar in de binnenstad aanwezig en dragen gele hesjes.

Tijdens deze controle deelden de agenten de volgende bekeuringen uit:

22 fietsers gingen op de bon omdat zij door een voetgangersgebied fietsten

2 personen kregen een bekeuring omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden


1 bromfietser negeerde een stopteken en had geen achterlicht


2 keer werden foutief geparkeerde autos op de bon geslingerd.

Dronken bromfietser van de weg gehaald

TILBURG Aan de Goirkestraat in Tilburg hebben agenten gisteravond om halftien een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man zat onder invloed van alcohol op zijn bromfiets. In het politiebureau blies de man ongeveer 1.50 promille. De politie maakt tegen de man proces-verbaal op en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

TILBURG Een 43-jarige man uit Mortsel is vannacht om tien voor twee aangehouden aan de Dongewijkdreef. Dat gebeurde nadat agenten bij een routinecontrole vaststelden dat de man met alcohol op achter het stuur van zijn auto zat. In het politiebureau blies de man 1.30 promille. In verband met het alcoholpromillage is het rijbewijs van de man ingevorderd. Hij kreeg verder een rijverbod van 6 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Tilburger slaat ruit in bij opvangtehuis

TILBURG Uit onvrede omdat hij niet meer binnen mocht bij Traverse aan de Gasthuisring sloeg een 27-jarige Tilburger daar gisteravond rond halfelf een ruit in. De gealarmeerde politie heeft de man hierop aangehouden en van de benadeelde een aangifte opgenomen.

Taxichauffeur steelt mobieltje van klant

TILBURG Vannacht omstreeks halfvier, hebben agenten in het politiebureau van team Binnenstad aan de Stationsstraat in Tilburg, een 34-jarige man uit deze stad aangehouden. De man, een taxichauffeur, wordt verdacht van de diefstal van een mobiele telefoon die hij weghaalde bij een passagier van zijn taxi. De taxichauffeur meldde zich bij de politie nadat zijn werkgever over diefstal was geïnformeerd.

Aan de Veldhovenring bestelde het 27-jarige slachtoffer met drie vriendinnen een taxi om naar het Piusplein gebracht te worden. In de taxi kregen de passagiers en de chauffeur onenigheid over het feit dat de chauffeur aan de taximeter aan het morrelen was en als hij daarover kritiek krijgt zet hij zijn passagiers op de Heuvel uit de taxi. Op het te betalen bedrag kwamen de dames 30 eurocent te kort. Hierop pakt de chauffeur de 27-jarige Tilburgse vrouw vast en pakt haar mobieltje af. De politie heeft van het slachtoffer een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De gestolen telefoon is door de politie ingenomen.

Goirlenaren opgepakt na baldadigheid

TILBURG Vannacht om halfdrie hebben agenten tijdens het horecatoezicht op het Piusplein twee mannen uit Goirle aangehouden. De Goirlenaren zijn 19 en 21 jaar oud en worden verdacht van baldadigheid. Zij liepen met een bloembak over het Piusplein. Een van de Goirlenaren fotografeerde zijn stapmaat die de bloembak vasthield en hem daarna over het Piusplein gooide. Na onderzoek konden agenten vaststellen dat de bloembak werd weggehaald aan de achterzijde van een café, dat aan de Hendrikhof grenst. De politie maakt tegen het duo proces-verbaal op.

Tijdens de horecadienst hebben agenten vier wildplassers bekeurd.

Auteur: Carel Bouman