Raad van Bestuurslid Wybe Cnossen neemt afscheid van Menzis

Menzis

Wybe Cnossen (48) neemt afscheid van Menzis zorg en inkomen. Cnossen maakt sinds september 2004 deel uit van de Raad van Bestuur waar hij onder andere verantwoordelijk was voor commercie en de Arbodienst (Ardyn).

6)'Menzis gaat nu naar een volgende fase. Na dertien jaar diverse managementfuncties binnen het bedrijf te hebben uitgeoefend, vind ik het een goed moment voor een volgende stap in mijn carrière,' aldus het scheidend Raad van Bestuurslid.

Cnossen heeft een belangrijke rol gespeeld bij het omzetten van de van oorsprong regionaal gerichte labels Geové, Amicon en NVS naar één landelijk A-merk. Menzis geniet inmiddels een grote landelijke bekendheid, waardoor zij in staat is geweest in een markt met grote concurrentie haar ruim 2 miljoen verzekerden te behouden. Wybe Cnossen heeft een grote bijdrage geleverd aan de marketing en salesorganisatie van het bedrijf. Ook heeft hij van Ardyn een succesvolle landelijke arbodienst gemaakt.

Wybe Cnossen draagt zijn portefeuilles over aan de twee andere leden van de Raad van Bestuur, namelijk Roger van Boxtel en Ruben Wenselaar.

Sinds 1993 is Wybe Cnossen werkzaam binnen het concern. Hij was van 1995 tot 1999 onder andere directeur Commerciële Zaken van Geové zorgverzekeraar en van 2000 tot zijn aantreden als Raad van Bestuurslid was hij directievoorzitter van Ardyn.


Noot voor de redactie,