Gemeente Vlieland

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvraag om vergunning is ingekomen:
lichte bouwvergunning

·V.O.F. Hoekstra - Van der Vries, voor het plaatsen van zonwering boven het terras op het perceel Havenweg 3 (ingekomen 14 maart 2005). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452707.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunningen hebben verleend:
sloopvergunning

·De heer P. van der Velde, voor het slopen van een bedrijfsloods op het perceel Fortweg 2 (verzonden 13 maart 2006).
·De heer K.A. Houter, voor het slopen van een loods op het perceel Korenmansweg 23 (verzonden 13 maart 2006).
Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten (met uitzondering van de genoemde vrijstellingen) binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen.
Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevrouw J. van der Wal
tel: 0562-452707.

kapvergunning
Burgemeester en wethouders van Vlieland maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning, af te geven aan:
·W.J. De jong, Sparrenlaan 10 te Vlieland,ten behoeve van het doen vellen van:
4 Berken aan het perceel Midscheeps 9 te Vlieland

Een ieder wordt in de gelegenheid gesteld binnen twee weken na publicatie van het voornemen tot vergunning verlenen zijn/haar zienswijze schriftelijk kenbaar te maken bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland, Postbus 10, 8899 ZN Vlieland. Informatie betreffende bovengenoemde aanvraag om een kapvergunning kan desgewenst worden verkregen op de gemeentesecretarie.

vernielingen verkeersborden
Sinds enige maanden worden in en rond de bebouwde kom regelmatig vernielingen aangericht, onder andere aan eigendommen van de gemeente. Ook verkeersborden zijn het doelwit van vernieling. Dit kost de Vlielandse gemeenschap veel geld. Geld dat we met z'n allen gezamenlijk opbrengen. Maar los van de kosten geeft het bij de mensen van gemeentewerken, die bij herhaling nieuwe borden moeten plaatsen of reparaties moeten uitvoeren, ook veel frustratie. Zij spannen zich er liever voor in om dingen beter te maken dan achter de feiten aan te moeten lopen. Natuurlijk, iedereen heeft wel eens energie over, maar die energie verspil je niet aan de eigendommen van een ander. De gemeente doet dan ook consequent aangifte van vernieling bij de politie. Als mensen proberen op deze manier een boodschap over te brengen, is het effectiever rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen. Op deze manier wordt de boodschap bij de gemeente niet begrepen.

bericht inzake online boeken Rederij Doeksen
Afhalen PIN-codes online boeken
Vanaf woensdag 29 maart a.s. is het mogelijk om online uw bootticket te boeken. Voor het online boeken heeft u, behalve het nummer van uw eilander pas, een persoonlijke pincode nodig. Deze persoonlijke pincode
kunt u afhalen bij ons kantoor in de veerhaven in de volgende periode:
·Mensen van wie de achternaam begint met
A t/m M, 16 t/m 22 maart a.s.;

·Mensen van wie de achternaam begint met
N t/m Z, 23 t/m 29 maart a.s.
Bent u onverhoopt niet in de gelegenheid om in de genoemde periode de pincode af te halen, dan kunt u een bericht van verhindering per e-mail sturen naar
eilander@rederij-doeksen.nl of eilander@rederij-doeksen.nl of per post naar Rederij Doeksen Pincode,
Antwoordnummer 7223, 8860 VA Harlingen (postzegel is niet nodig).

agenda
zaterdag 18 maart
optreden Vlielands Fanfarecorps m.m.v. Zeemanskoor in de Bolder, aanvang 20.00 uur.

tuinafval
Dinsdag 21 maart wordt het tuinafval weer opgehaald. Wanneer u tuinafval wilt aanbieden kunt u dat doorgeven aan de gemeentesecretarie, telnr. 452710. Per huishouden mag maximaal een halve m3 worden aangeleverd. De aanbieding dient netjes te gebeuren en in ingebonden hoeveelheden met een maximum lengte van 1,5 meter. Zet het afval in de berm van de weg op zo'n manier, dat anderen er geen last van kunnen ondervinden.

rampenoefening gemeente Vlieland
Afgelopen donderdagochtend 16 maart heeft er op het gemeentehuis een rampenoefening plaatsgevonden. Daarbij is ook veelvuldig medewerking gevraagd van mensen buiten de organisatie. Bij deze willen we deze mensen danken voor hun medewerking.
Het college van burgemeester en wethouders