VVD


17-3-2006

VVD-hoofdbestuur kandideert Mark Rutte als lijsttrekker Tweede Kamer en Uri Rosenthal als lijsttrekker Eerste Kamer

Voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007 stelt het hoofdbestuur kandidaat: Mark Rutte. Voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer in 2007 stelt het hoofdbestuur kandidaat: Uri Rosenthal.

Kandidaatstelling lijsttrekker Tweede Kamer
Voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer in 2007 stelt het hoofdbestuur kandidaat: Mark Rutte. De levensbeschrijving van de heer Rutte treft u hier aan.

Gelet op eerdere discussie in de partij zijn wij actief nagegaan of het mogelijk was meerdere kandidaten te stellen, zodat de leden een reële keus hebben. Geen van de mogelijke kandidaten die landelijk bekendheid genieten of waarin in kleinere kring groot vertrouwen bestaat, bleek beschikbaar om mede een kandidatuur te aanvaarden.

Het hoofdbestuur blijft zich actief opstellen om meerdere aansprekende kandidaten te vinden. De ledenvergaderingen van afdelingen en kamercentrales hebben tot 20 april 2006 de mogelijkheid kandidaten te stellen. Om deze vergaderingen een duidelijk uitgangspunt voor hun beraadslagingen te bieden, is het hoofdbestuur overeenkomstig de eerdere aankondiging nu wel overgegaan tot een officiële kandidaatstelling.


---------

Kandidaatstelling lijsttrekker Eerste Kamer
Voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer in 2007 stelt het hoofdbestuur kandidaat: Uri Rosenthal. De levenschrijving van de heer Rosenthal treft u hier aan.

De heer Rosenthal heeft vorig jaar het voorzitterschap van de Eerste-Kamerfractie op zich genomen. Hij geeft hieraan uitstekend invulling. Het hoofdbestuur heeft in deze situatie de gewenste continuïteit mee laten wegen en ziet daarom bewust af van het stellen van meerdere kandidaten.

De ledenvergaderingen van afdelingen en kamercentrales hebben tot 20 april 2006 de mogelijkheid kandidaten te stellen. Om deze vergaderingen een duidelijk uitgangspunt voor hun beraadslagingen te bieden, is het hoofdbestuur overeenkomstig de eerdere aankondiging nu wel overgegaan tot een officiële kandidaatstelling.