Gemeente Kerkrade

Startpagina > > Persberichten
Deze website is voor het
laatst gewijzigd op:
17-03-2006

17.03.06: Oplevering appartementen brede school `De Steltloper'

Burgemeester Som ondertekent de protocollen met de verschillende partijen. Op donderdag 16 maart werden de opleveringsprotocollen getekend tussen de gemeente Kerkrade (opdrachtgever), Laudy Bouw & Ontwikkeling, Homij Technische Installaties (aannemende partijen), Frencken Scholl Architecten en de K+ Adviesgroep (directievoering en toezichthoudende partijen) met betrekking tot de appartementen van de brede school `De Steltloper'. Namens de gemeente Kerkrade tekende wethouder Hans Bosch / Frans Krasovec / burgemeester Jos Som het protocol. Na de oplevering van de echte brede school op de begane grond is nu met de oplevering van de appartementen en het parkeerdek het totale bouwcomplex gereed. Rest nog de afronding en oplevering van de ruimte rondom de school die medio mei is gepland. De formele opening van `De Steltloper' zal in de maand juni plaatsvinden.

Appartementen
Boven de brede school zijn 28 huur- en 18 koopappartementen gebouwd. De huurappartementen hebben een oppervlakte vanaf 95 m2. De koopappartementen hebben een oppervlakte van circa 110 m2 met een ruim balkon. Tussen de brede school en de woningen is een parkeerdek gerealiseerd met een capaciteit van 51 parkeerplaatsen die bedoeld zijn voor de bovenliggende woningen. De koop- en huurappartementen beschikken over een eigen ingang met lift en intercominstallatie. De parkeergarage is overdekt en afsluitbaar. Deze ligt op de 1e verdieping en is bereikbaar via een (verwarmde) hellingbaan zodat deze bij alle weersomstandigheden goed begaanbaar blijft.

De gemeente Kerkrade is opdrachtgever voor de bouw van de appartementen en het parkeerdek. Bonnema Stienstra Makelaars verzorgt namens de gemeente de verkoop van de 18 koopappartementen. Wonen Zuid behartigt de verhuur van de 28 huurappartementen.