Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Prinses Máxima brengt 17 maart 2006 werkbezoek aan Scouting Nederland

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden heeft 17 maart 2006 's middags een werkbezoek gebracht aan het landelijke servicecentrum van Scouting Nederland in Leusden.

De Prinses sprak met de leden van het bestuur en de directie over de achtergrond, de geschiedenis en de missie van Scouting Nederland. De Prinses heeft in 2005 de functie van beschermvrouwe van Scouting Nederland aanvaard.

In Nederland zijn ruim 90.000 jongens en meisjes vanaf 5 jaar lid van Scouting. Samen met zo'n 30.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereld-wijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.

Scouting Nederland is bijna een eeuw oud. Scouting Nederland bevordert het spel van verkennen in Nederland. Dat spel biedt jongens en meisjes een plezierige vrijetijdsbesteding die kan bijdragen aan de ontwikkeling van hun persoonlijkheid. Kernbegrippen hierbij zijn: groeiende zelfstandigheid, afnemende leiding van volwassenen, werkend volgens een bepaalde spelcode en geïnspireerd op en door het buitenleven.

Prinses Máxima neemt de functie bij Scouting Nederland over van Prins Claus die voorheen beschermheer was.

17 maart 2006

© RVD