Gemeente Zwolle

Gaslek Holtenbroek: winkelcentrum vrijgegeven


Datum uitgave: 17-03-2006

Het winkelcentrum in de Zwolse wijk Holtenbroek en de omgeving daarvan is vrijdagmiddag 17 maart 2006 weer vrijgegeven, nadat het explosiegevaar als gevolg van een gaslek was verdwenen. Winkeliers, bewoners en bezoekers kunnen weer terugkeren.

Vrijdagochtend ontstond een gaslek in het winkelcentrum bij werkzaamheden. Het lek is na korte tijd gedicht. Doordat in de kruipruimte van het complex een gasconcentratie was ontstaan, werden het complex en de nabije omgeving ontruimd.

Na de ontruiming werd gestart met het op verantwoorde wijze laten ontsnappen van het gas uit de kruipruimte. Nadat de gasconcentratie was verdwenen, werd het gebied weer vrijgegeven.

In het wijkcentrum Holtenbroek (aan de Beethovenlaan 338) was een opvanglocatie ingericht. Ruim vijftig mensen hebben daarvan gebruikgemaakt.

In het stadhuis van de gemeente Zwolle is het Beleidsteam bijeengeweest om leiding te geven aan de situatie, onder voorzitterschap van de burgemeester van Zwolle. Daarin zijn alle betrokken disciplines vertegenwoordigd.

Bron: afdeling Communicatie

Datum van 17-03-2006 tot 23-03-2006