Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

17 maart 2006

Onderwerp: politie neemt hond in beslag na doodbijten ree

De politie Aalten heeft vrijdag, in overleg met de officier van justitie in Zutphen een jachthond in beslag genomen, nadat het dier voor de tweede keer in korte tijd wild had doodgebeten. Ditmaal was een ree het slachtoffer van de hond. Tegen de eigenaar wordt wederom proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft vrijdagmiddag een jachthond in beslag genomen, nadat het dier eerder op de dag in het buitengebied van Winterswijk een ree had doodgebeten. De politie kreeg even na 11.00 uur een melding dat de hond in het veld achter wild aanzat.

Samen met een jachtopzichter werd de buurt uitgekamd op zoek naar de hond. Even later kreeg de politie weer een melding, ditmaal zag een getuige dat de hond langs de spoorbaan aan de Buninkdijk in Aalten een ree greep. Het dier overleefde dit niet.

De opsporingsambtenaren wisten de bewuste hond te lokaliseren en volgden het dier naar zijn woning. Het bleek om een hond te gaan, die eerder dit jaar meerdere hazen had doodgebeten.

Tegen de eigenaar, een 42-jarige man uit Winterswijk, wordt ook nu proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar heeft vrijwillig meegewerkt aan de inbeslagname van de hond, die door de officier van justitie was bepaald. Het dier is voorlopig in een asiel ondergebracht. Er is nog geen beslissing genomen over de vervolgprocedure.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --