Omroep max

persbericht

Hilversum, 17 maart 2005

Tv-helden van toen maken hun 'comeback' bij MAX

Deze zomer laten acht oud tv-coryfeëen zien dat ze het nog steeds in de vingers hebben. Omroep MAX presenteert een verrassende show waarin bekende en geliefde 'tv-sterren van toen' opnieuw hun kunsten vertonen. Hoe is het hen vergaan, wat doen ze nu en weten ze het publiek nog steeds in te pakken? De TV Comeback is aankomende zomer te zien op NL1.

MAX start deze zomer met een achtdelig showprogramma, waarin bekende oud-presentatoren na lange tijd de microfoon weer oppakken en eenmalig hun TV Comeback maken. En hij of zij bepaalt zelf 'hoe'. Het resultaat is een show vol nostalgie en herinneringen, maar waarin ook de hedendaagse televisie een grote rol speelt.

Fred Oster, Tineke de Nooij, Peter Jan Rens en Ted de Braak: het zijn maar een paar namen van Nederlandse televisiepresentatoren die met hun shows geschiedenis hebben geschreven. Denk eens aan programma's als
'Ja Natuurlijk', 'De 1-2-3 Show', 'Op Volle Toeren' en 'Koffietijd': de kijkers bleven er massaal voor thuis! Jarenlang deden ze het zonder het applaus van publiek en een leven in de schijnwerpers, maar in De TV Comeback stappen ze weer even terug in hun oude, zo bekende rol.

Natuurlijk heeft de tijd niet stil gestaan. Wat doen deze oud-presentatoren in het dagelijkse leven en houden ze zich nog steeds bezig met het vak televisie? Samen met een speciale gast wordt een kritische blik geworpen op het huidige tv-aanbod. Wat vindt hij eigenlijk goede televisie? En nog belangrijker: waarmee zal hij zijn eigen TV Comeback gaan maken?

Jan Slagter, voorzitter MAX: 'We hebben er altijd voor gepleit om in de zomer niet alleen herhalingen uit te zenden. En we houden woord. MAX heeft een groot deel van haar budget vrijgemaakt om een nieuw programma in de zomer te lanceren.'

De TV Comeback (studioprogramma)
Omroep MAX
8 afleveringen à 50 minuten
Zomer 2006
Geproduceerd door Skyhigh TV


Noot voor de redactie/