Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 17 maart

BERGEN OP ZOOM, 17 maart 2006

Politie onderzoekt woninginbraak en poging inbraak

DINTELOORD: Op vrijdag 17 maart is er tussen middernacht en 04.30 uur ingebroken in een woning aan het Zuideinde. De daders braken een raam open en ontvreemdden onder andere een televisie en een portemonnee. Ook bij een andere woning aan de Zuideinde is ingebroken tussen 02.30 uur en 04.00 uur. Nadat men een raam had open gebroken doorzocht men de woning. Voor zover bekend is er niets weggenomen.
In dezelfde straat nam de politie aangifte op van poging tot inbraak. De inbrekers probeerden hier een raam open te breken. Hiervan werd de eigenaar wakker en de daders zijn weggevlucht. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Man aangehouden voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op donderdag 16 maart een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor diefstal. De man zou op 2 maart uit een garage aan de Nicolaas Beetsstraat een bromfiets hebben ontvreemd. De man is voor verhoor ingesloten.

Politie houdt twee mannen aan na forse snelheidsovertreding

OSSENDRECHT: De politie zag op donderdag 16 maart een auto met een snelheid van bijna 200 km/u over de Rijksweg A4 rijden. De auto is na een achtervolging staande gehouden. De inzittenden, een 36-jarige man uit Hem (Frankrijk) en een 43-jarige man uit Mouvaux, konden geen identiteitsbewijs laten zien. Bij controle van het voertuig is een aanzienlijk geldbedrag gevonden. Bij controle van de identiteit van de mannen bleek dat één van hen verkeerde gegevens had overlegd. De politie hield de twee aan. De twee zijn voor verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt overval op horecagelegenheid

HALSTEREN: De politie kreeg op donderdagavond omstreeks 21.00 uur melding van een overval op een horecagelegenheid aan de Dorpsstraat. Een gemaskerde man kwam de gelegenheid binnen en bedreigde de medewerkers met een vuurwapen. De dader is er met een geldbedrag vandoor gegaan in de richting van het dal van Josafat. Op het moment van de overval waren er twee personeelsleden en drie klanten aanwezig. De politie heeft van hen een verklaring afgenomen. Even na de overval zocht de politie de omgeving tevergeefs af op zoek naar de dader. Van de eigenaar van het bedrijf is aangifte opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden voor bedreiging

SINT WILLEBRORD: De politie kreeg op donderdagavond 16 maart melding van bedreiging aan de Monseigneur van Rooijstraat. Hier zou de ex-vriend van een bewoonster van het pand haar bedreigen met een vuurwapen. Ter plaatse bleek de man al te zijn vertrokken. Even later kwam de man langs gereden in een auto. De politie volgde hem en hield de 19-jarige man uit Sint Willebrord aan voor het bedreigen van zijn 17-jarige ex-vriendin. De man is verhoord en ingesloten.

Woninginbraak

SINT WILLEBRORD: Op donderdagavond 16 maart is er ingebroken in een woning aan de Singelstraat. De daders braken aan de achterzijde van de woning een raam open en namen een aantal sieraden weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Autodiefstal

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag 16 maart op vrijdag 17 maart is er vanaf de Gerard ter Borchstraat een auto gestolen. Het gaat om een paarse Ford Mondeo met kenteken LJ-GL-46. De politie heeft aangifte opgenomen van autodiefstal en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Bedrijfsinbraak

ROOSENDAAL: Op vrijdag 17 maart is er even na middernacht ingebroken in een bedrijf aan de Jan Frederik Vlekkestraat. Aan de voorzijde van het pand is een ruit vernield en vervolgens zijn onder andere een flatscreen en een digitale camera weggenomen. De politie heeft aangifte van inbraak opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

101 bekeuringen bij snelheidscontrole

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdag 16 maart een snelheidscontrole aan de Antwerpseweg tussen 08.15 uur en 14.40 uur zijn 1826 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren er 101 in overtreding.

Vrouw beroofd van tas

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdag 16 maart melding van een tasjesroof aan de Stationsstraat. Een 64-jarige vrouw uit Etten-Leur liep in de richting van het station, toen ze voelde dat iemand tegen haar aan botste. De man sloeg en schopte haar vervolgens en ging er met haar handtas vandoor. De politie zal aangifte opnemen van het slachtoffer en stelt een onderzoek in.

Auto slaat over de kop

ROOSENDAAL: Op vrijdag 17 maart gebeurde er een eenzijdig ongeval op de Rijksweg A 58 ter hoogte van knooppunt de Stok. Een automobilist (gegevens onbekend) reed in de richting van Breda ter hoogte van Roosendaal toen hij door onbekende oorzaak de controle over zijn stuur verloor. Hij sloeg over de kop en belandde in de berm. De man liep geen zichtbaar letsel op, maar is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Inge Rijgersberg