AutoRai

Volvo hoofdsponsor Watersportverbond

(3/17/2006)
Volvo Cars Nederland verbindt zich tot en met de Olympische Spelen van 2008 in Beijing als één van de hoofdsponsors aan het Watersportverbond. De overeenkomst behelst een brede portefeuille, van talentontwikkeling tot zichtbaarheid op de boten van de Olympische kernploeg.
De ondersteuning van Volvo is drieledig: een financiële bijdrage, auto's voor de Olympische kernploeg en tenslotte communicatieve ondersteuning. Kiek van der Wall, Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland: âZeilen sluit niet alleen perfect aan bij onze doelgroep, de sport heeft ook de juiste uitstraling van dynamiek, teamwork en passie. Daarbij is de zeilsport vriendelijk voor het milieu. Met deze verbintenis willen we laten zien dat we de Nederlandse zeilsport, en dan met name de benodigde talentontwikkeling, ondersteunen. We zijn vorig jaar samen met het Watersportverbond al begonnen met het Volvo Talent Plan, maar nu zijn we ook aan de Olympische ploeg verbonden. Volvo wil een flinke bijdrage leveren aan het behalen van medailles op de volgende Spelen in Beijing."

Sterke positie in de zeilsport
Volvo heeft een duidelijke keuze gemaakt voor het zeilen en bouwt aan een steeds sterkere positie als sponsor in deze sport. Internationaal organiseert men de spectaculaire Volvo Ocean Race en is Volvo hoofdsponsor van het Volvo WK Jeugdzeilen en de Volvo Extreme 40 Grand Prix. In Nederland is Volvo onder meer sponsor van de Hiswa, de Holland Regatta, de Sneekweek en het Volvo Talent Plan. Daarnaast zijn een aantal topzeilers verenigd binnen âTeam Volvo for lifeâ. Die lijst is nu voor drie jaar uitgebreid met het Watersportverbond.

BedrijfsautoRAI.nl