Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten vrijdag 17 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 17-03-2006

Stadsbus raakt auto

Wormerveer, donderdag 16 maart 2006, 13:23 uur

Op de Wandelweg in Wormerveer is donderdagmiddag een stadsbus in botsing gekomen met een personenwagen. De 36-jarige buschauffeur uit Uitgeest naderde een stoplicht waar de betrokken automobilist stond te wachten, maar kon niet op tijd remmen. De stadsbus raakte de achterkant van de auto. De 46-jarige autobestuurder uit Zaandam is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Vier winkeldieven ingerekend

Wormerveer, donderdag 16 maart 2006, 15:16 uur

Door inspanning van politie, winkelpersoneel en toevallige passanten zijn donderdag op verschillende locaties in het centrum van Wormerveer vier personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De reeks aanhoudingen begon met een melding naar de politie vanuit een winkel aan het Krommenieërpad. Winkelpersoneel had na het afgaan van het beveiligingsalarm de achtervolging ingezet. De vluchtende man was gekleed in een opvallende oranje jas. Een taxichauffeur ging de man ook per voet achterna. Een automobilist bood de winkelbediende aan om de achtervolging per auto voort te zetten. De centrale meldkamer had intussen het signalement van de verdachte doorgegeven aan eenheden van de politie. Vervolgens hield de politie op de Krommenieërweg een man aan die was gekleed in een opvallende oranje jas. Hieronder had hij dvd's verborgen waarvan hij de kassabon niet kon tonen. Het bleek echter om een tweede verdachte te gaan. Op het Krommenieërpad nam de politie de inmiddels staande gehouden verdachte over van de winkelbediende en de taxichauffeur. Even later kreeg de politie melding dat ook op de Kerkstraat een achtervolging aan de gang was. Aldaar hield de politie nog twee verdachten aan. In de vluchtauto van de vier mannen werden meer goederen gevonden die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn. Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietscontroles

Zaandam, Oostzaan, donderdag 16 maart 2006, 20:33 uur

De politie heeft op drie verschillende locaties in Zaandam en Oostzaan bromfietscontroles gehouden. Er werd gecontroleerd op juiste papieren, verlichting, verzekeringsplaten en constructiesnelheid. Achtendertig van de in totaal eenenzestig gecontroleerde bromfietsers kregen een miniproces-verbaal uitgereikt.

Hennepkwekerij ontmanteld

Noordbeemster, donderdag 16 maart 2006

De politie heeft in een leegstaande boerderij aan de Westdijk in Noordbeemster een hennepkwekerij ontmanteld. Het onderzoek werd gestart na een tip van een energiebedrijf. De politie trad het pand binnen en heeft drie verdachten aangehouden die vermoedelijk aan het werk waren op de kwekerij. In totaal werden er meer dan duizend moederplanten en ruim zestienduizend stekjes inbeslaggenomen. Deze worden vernietigd.

Tips over mogelijke wietplantages worden altijd door de politie onderzocht. Niet in de laatste plaats omdat de kans op het uitbreken van brand in een hennepkwekerij groot is. De aanwezigheid van een kwekerij vormt daardoor een reëel gevaar voor de omgeving. Toch blijkt dat buurtbewoners vaak wel iets vermoeden of weten, maar niet naar de politie stappen. Soms omdat ze bang zijn voor represailles. Gezien het potentiële gevaar voor de omgeving, benadrukt de politie nogmaals het belang verdachte omstandigheden te melden. Desnoods via Meld Misdaad Anoniem (M.): 0800-7000. Tips worden volledig anoniem verwerkt en doorgegeven aan de politie.

Laatst gewijzigd 17-03-2006 16:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |