Politie Haaglanden

persberichten 17 maart (middag)

Haaglanden, 17-03-2006

Bewoner aangehouden na brand in woning

Den Haag Op vrijdag 17 maart om 12:30 uur werd in een woning aan de Schouwensestraat brand ontdekt. Politieagenten die samen met de brandweer een onderzoek instelde hielden kort na het blussen van de brand de 49-jariger bewoner aan. De man verklaarde ongevraagd dat hij zelf zijn woning in de brand had gestoken. Hierop werd de man aangehouden. De man zit nog vast voor nader verhoor. Twee vogeltjes in een kooi overleefden de brand niet en stikten ten gevolge van de hitte en rookontwikkeling.

Na defect in tankstation

Leidschendam Een 22-jarige automobilist had op vrijdag 17 maart om 15:20 uur de schrik van haar leven. De vrouw wilde na het tanken wegrijden en tot haar schrik bemerkte ze dat de auto niet meer remde. De vrouw botste vervolgens tegen de winkelpui van het tankstation. De voordeur van de winkel ging daarbij aan diggelen. De vrouw zelf kwam met de schrik vrij.

Hennepkwekerij ontmanteld

s-Gravenzande Op vrijdag 17 maart om 08:00 uur werd in een woning aan de Zandeveltplein een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 78 planten aangetroffen. De hennepkwekerij werd ontmanteld en vernietigd. De politie stelt een onderzoek naar de identiteit van de bewoner in.

Jeugdige brandstichters aangehouden

Zoetermeer Twee jeugdige brandstichters (14-jarige Hagenaar en 15-jarige Zoetermeerder) zijn op vrijdag 17 maart om 11:00 uur aangehouden op een school aan de Clauslaan. De jongens hadden een vuilcontainer in de brand gestoken en waren hierna naar een volgende les gegaan. De schade bleef beperkt tot een uitgebrande vuilcontainer. Beide jongens kregen na overleg met hun ouders een verwijzing voor bureau Halt. Als reden voor hun gedrag gaven zij op dat het een weddenschap was.

Jongen fietst op gestolen fiets

Zoetermeer Op vrijdag 17 maart om 14:30 uur werd op de Europaweg een 15-jariige Zoetermeerder aangehouden. De jongen reed op een fiets waarvan politieagenten zagen dat het slot was doorgeslepen. Na onderzoek bleek dat de fiets was gestolen. De jongen kreeg een proces-verbaal wegens heling.