Gemeente Den Haag

Zadenverkoop en bloempotjes schilderen
Ook in Heempark H.J. Bos aan de Loosduinse Hoofdstraat breekt de lente aan. De komende tijd vinden er diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Zo is er op zaterdag 25 maart een zadenverkoop en kunnen kinderen s middags in de stadsboerderij naast het heempark, Hoeve Bijdorp, bloempotjes verven en vullen. Bovendien worden van april t/m oktober diverse excursies in het park georganiseerd.

Zadenverkoop
Mensen die graag een wilde tuin willen aanleggen kunnen op zaterdag 25 maart terecht in het Heempark H.J. Bos. Van 12 tot 16 uur worden hier zaden van wilde planten verkocht. De zaden zijn afkomstig van de planten die in het heempark staan. Er zijn ongeveer 35 soorten zaden en zeven mengsels van zaden. Elk zakje zaad heeft een korte beschrijving van de soort. De kosten zijn 2,50 per zakje. Kinderactiviteit LentekriebelsStadsboerderij Hoeve Bijdorp, gelegen naast het heempark, organiseert op zaterdag 25 maart een creatieve activiteit voor kinderen: Lentekriebels. De jonge bezoekers kunnen tussen 12 en 16 uur bloempotjes beschilderen en ze daarna vullen met potaarde en zaaigoed uit het heempark. Deelname is gratis.

Excursies
Regelmatig worden in het park excursies georganiseerd waar iedereen aan kan deelnemen. In 2006 staan excursies op het programma voor zondag 23 april, woensdag 17 mei, zondag 18 juni, zondag 27 augustus, woensdag 20 september en zondag 22 oktober. De excursies beginnen steeds om 14.00 uur en duren elk twee uur.

Over Heempark H.J. Bos
Tussen de stenenstad (Den Haag) en de glazen stad (Westland) ligt aan de rand van recreatiegebied Madestein één van de meest gevarieerde groengebieden van Den Haag: Heempark H.J. Bos. Het park is ongeveer 3 hectare groot. Zand, veen en klei zijn de van nature aanwezige grondsoorten in het heempark. Precies deze grondsoorten komen voor in Zuid-Holland. Vandaar dat rond 1978 in het heempark een aantal Zuid-Hollandse landschappen konden worden aangelegd. Nederland kent vele gezichten: bossen, weilanden, duinen, polders en dijken. Elk van deze landschappen kenmerkt zich door verschillen in grondsoort, hoogte en plantengroei. Wanneer planten die voor deze landschappen karakteristiek zijn, bijeen gebracht worden in een park met min of meer nagebootste landschappen, dan spreekt men van een heempark. Heempark H.J. Bos staat aan de Loosduinse Hoofdstraat (naast 1184) en is geopend op werkdagen van 8.00 uur tot 16.30 uur en in het weekend van 9.00 uur tot 16.30 uur. Het kantoor is telefonisch bereikbaar op werkdagen op telefoonnummer 070-3970014 (tussen 9.30 - 10.00 uur en 12.30 - 13.00 uur).