Gemeente Den Haag

De Haagse Binnenstad werd tijdens een bezoek van het Platform Binnenstadsmanagement als positief beoordeeld. Dit Platform van Nederlandse en Vlaamse binnensteden, maakte kennis met hoe publieke en private partijen met elkaar samenwerken aan de Haagse binnenstad.

Elk jaar bezoekt het platform een binnenstad. Dit jaar was Den Haag gaststad. Tijdens het bezoek kregen ervaringsdeskundigen in de Koninklijke Schouwburg te horen hoe de Haagse aanpak tot resultaat leidt. Er was aandacht voor het Souterrain en de komst van Randstadrail. Ook het project Spuimarkt - waarin winkels, horecavoorzieningen, een bioscoop en woningen worden gerealiseerd - en de renovatie van de Haagse Passage werden gepresenteerd. De aanpak van veelplegers en de marketing van de binnenstad werden eveneens uit de doeken gedaan. Bijzonder hierin werd de rol van het Bureau Binnenstad als spin in het web genoemd. Dit bureau is uniek in Nederland vanwege de publiek-private samenwerking (gemeente Den Haag, Kamer van Kooplanden Haaglanden en Stichting Binnenstad Den Haag) onder één dak.

Deskundigenopinie
Na een stadswandeling mochten de deskundigen hun oordeel geven over de binnenstad van Den Haag. Het oordeel was over de gehele linie positief. Het horeca- en winkelaanbod scoorden het best; minder positief was men over de reclame-uitingen en uitstallingen in de Spuistraat en Vlamingstraat.
Wethouder Bruno Bruins (binnenstad) reageerde verheugd op de uitslag. Hij concludeerde dat de binnenstad op de goede weg is. Om Den Haag tot de top 4 winkelsteden te laten behoren moet er nog wel wat gebeuren. Zo is er al een begin gemaakt om de uitstraling van de Spuistraat en Vlamingstraat te verbeteren en is een projectmanager internationale winkelstad aangenomen. "Ik ben trots op de Haagse binnenstad", aldus Bruno Bruins.